Varga Gábor sikerét hozta a zirci verseny

A zirci Forest Hills pályáján ötvenen indultak a Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016-os sorozatának második állomásán. A legjobban Varga Gábor teljesített, 66 lövéssel az abszolút és a felnőtt férfi kategóriát is megnyerte. Balázsi Csaba, Nagy Niki és Zsuppán Donát duplázott.

Kegyes volt az időjárás a footgolfosokhoz. Ugyan az év minden bizonnyal eddigi leghidegebb versenyén van túl a mezőny, de a beígért köd és havaseső elmaradt. Így is ötvenen álltak az elrúgókhoz.

A második verseny a második győztest adta, Simonyi Gábor elsőfordulós győzelme után Zircen a Royal Footgolf Club friss igazolása, Varga Gábor diadalmaskodott mínusz hatos eredménnyel. Eggyel maradt el csak tőle Tajtyi Róbert és Podusil György (mindkettő BFGT), akik közül előbbi a 9-6-3-1-es szabály értelmében kaparintotta meg a második helyet. Az abszolút kategória dobogósai adták egyúttal a férfi felnőtt kategória érmeseit is.

20151122_113117

Tajtyi Róbert másodikként zárt

A szenioroknál Balázsi Csaba (BFGT) duplázni tudott, az első kör után most sem volt nála jobb, Kókai Ferenc szerezte meg a második, Zsuppán Péter a harmadik helyet. A hölgyeknél Nagy Niki most is le tudta győzni Major Ilonát, az idei Footgolf Országos Bajnokság legjobbját. A duplázások napján a junioroknál Zsuppán Donát nyerte a párharcot Tajtyi Ákossal szemben. A csapatoknál BFGT, Royal, EMFGSE volt a sorrend.

Fiatalok csatája

Fiatalok csatája

– Jól ment a játék, a rúgások rendben voltak, ráadásul nagyon jó állapotú volt a pálya is. A szelet már megszoktuk Zircen, de erre külön kell készülni. A közelítők létfontosságúak, ezekben sokat javultam az utóbbi időben – összegzett Varga Gábor, a nap legjobbja, aki nemrég klubot váltott, már a Royal Footgolf játékosaként kezdte a téli szezont. – Jól döntöttem, mikor idejöttem. Nagyon jó hangulatban zajlanak a közös edzéseink, és fontosnak találom a küldetést, amit megfogalmaztak az alapítók, köszönöm a lehetőséget, hogy csatlakozhattam hozzájuk. Itt nem az eredmény, hanem a szellemiség a fontos, és hogy minél több emberrel megismertessük a játékot. Doppingol a közelgő világbajnokság, amire remek felkészülés a Hinora Winter Footgolf Tour, épp ezért köszönöm ezúton is a Royal sportigazgatójának, Hinora Ferinek, hogy életre keltette ezt a versenyt, lehetőséget ad a játékra a holtszezonban és segíti a felkészülést a vb-keretnek.

Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016, 2. forduló:

Abszolút kategória:

 1. Varga Gábor (Royal Footgolf Club)
 2. Tajtyi Róbert (Budapest FootGolf Team)
 3. Podusil György (Budapest FootGolf Team)

Férfi felnőtt kategória:

 1. Varga Gábor (Royal Footgolf Club)
 2. Tajtyi Róbert (Budapest FootGolf Team)
 3. Podusil György (Budapest FootGolf Team)

 Szenior kategória:

 1. Balázsi Csaba (Budapest FootGolf Team)
 2. Kókai Ferenc (Issimo FG)
 3. Zsuppán Péter (Outsiders)

Női kategória:

 1. Nagy Niki (FTC Footgolf)
 2. Major Ilona (FTC Footgolf)
Nagy Niki második győzelmét aratta

Nagy Niki második győzelmét aratta

Junior kategória:

 1. Zsuppán Donát (Outsiders)
 2. Tajtyi Ákos (BFGT)

Idén még két fordulót bonyolítanak a Hinora Winter Footgolf Tour sorozatból. Az eredmények, az aktuális állás és további információk a bajnokságról ITT találhatóak. A további menetrend:

2015.12.13. vasárnap HWFT 3. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi

2015.12.27. vasárnap HWFT 4. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi

2016.01.24. vasárnap HWFT 5. forduló – Academy Golf Club – Budapest

2016.02.07. vasárnap HWFT 6. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi

2016.02.21. vasárnap HWFT 7. forduló – Magyar Golf Club – Kisoroszi

2016.03.06. vasárnap HWFT 8. forduló – Forest Hills Golf & Country Club – Zirc