Footgolfosok a Csúcson

Első alkalommal rendezte meg a Parlament Sportegyesület és a HGS PR Ügynökség CSÚCS Kupa néven a mintegy évtizedes múltra visszatekintő kispályás társasági labdarúgó tornát. Az új elnevezés a TOP Kupa magyarosításának eredménye. Az esemény fővédnöke ezúttal is Kövér László, a Parlament elnöke, védnöke Simicskó István, honvédelmi miniszter voltak.

AX2U2246

Vecsei Miklós gólkirály, Gelencsér Gábor, Nemcsák Károly és Czirbus Tamás (fotók: Zádor Péter)

A HGS PR Ügynökség beszámolója szerint a torna mezőnye több érdekességet is ígért. A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja (röviden Országgyűlés) címvédőként érkezett a torna helyszínére, az ELMŰ sportcsarnokba. A Magyar Színészválogatott (Színészek) és a Magyar Újságírók Válogatott (Újságírók) egymás közötti mérkőzéseinek több évtizedes múltja van. Bizonyára sokan emlékeznek a SZÚR-okra a Népstadionban, amelyeket 70-80 ezer néző előtt játszottak a 70-es években. Az Üzletemberek Válogatottja (Üzletemberek) pedig egyszer nyert, több alkalommal pedig dobogós helyezést ért el a jogelőd TOP Kupákon.

A színészeknél szerepet kapott Czirbus Tamás (álló sor jobb szélen) is

A színészeknél szerepet kapott Czirbus Tamás (álló sor jobb szélen) is

A footgolf társadalom is képviseltette magát, a világbajnoki résztvevő Czirbus Tamás (BFGT) a színészek csapatát erősítette, Gelencsér Gábor, a Footgolf Hungary Kft. tulajdonosa az üzletemberek között szerepelt.

– Több éve képviseltetjük magunkat a sorozatban. Örömmel vettem az újbóli meghívót, ismét remek rendezés volt, nagyon jól érezte mindenki magát a pályán és az azt követő vacsorán is. Jó volt újra együtt játszani az ismerősökkel, akikkel ugyan nem a legösszeszokottabb csapatot alkottuk, de ugyanolyan elánnal küzdöttünk a pályán, mint az üzleti életben – mondta Gelencsér Gábor a tornáról. – Idén az ügynökség már footgolf versenyt is rendezett a Magyar Golf Clubban igen illusztris társaságban. Bízom benne, hamarosan újra vendégül láthatjuk a mezőnyt a footgolf pályán. Külön gratulálok Czirbus Tominak hatalmas, majdnem félpályáról szerzett góljához.

Magyar Országgyűlés labdarúgó válogatottja

Nagyon ment az Országgyűlés csapatának

A remek hangulatú, igazi derbiket hozó Csúcs Kupa nem akármilyen mérkőzéssel kezdődött. Az Újságírók már 2-0-ra vezettek az első félidőben, onnan egyenlített az Országgyűlés, így 2-2 lett a vége.

A futball olykor kegyetlen játék. Elég, ha egy csapat 2 percig nem koncentrál, vagy peches gólt kap, illetve egy-egy egyéni hiba miatt kap gólt. Így jártak az Üzletemberek és a Színészek is. Előbbiek 4:1-re kaptak ki a Színészektől, míg a Színészek 6-2-re az Országgyűléstől. Az eredmények túlzóak voltak, nem tükrözték, hogy mennyire kiélezett, küzdelmes meccseket láthattak a nézők.

Az Üzletemberek és az Újságírók mérkőzése döntőnek ígérkezett abból a szempontból, hogy melyik csapat maradhat versenyben az első két helyért. A mindvégig szoros találkozón a második félidő végén lőtt harmadik góllal (végeredmény: 3-1) az Üzletemberek számára maradt nyitva az út akár a tornagyőzelem felé. Persze ahhoz, hogy valóban esélyük legyen megnyerni a kupát, a következő mérkőzésen győzniük kellett az Országgyűlés ellen. Azon a meccsen hamar elszállt ez a lehetőségük, mert az Országgyűlés már az első félidőben jelentős, 3-0-s vezetésre tett szert. A 4-1-es végeredmény azt jelentette, hogy az Országgyűlés  megnyerte a tornát. A SZÚR volt az utolsó meccs, amelynek kimenetelétől függően az Újságírók győzelem esetén lehettek volna másodikak, minden más esetben negyedikek. A Színészek vereség esetén a negyedik, minden más esetben a második helyre pályázhattak. A Színészek 7-2-re győztek, így alakult ki a Csúcs Kupa végeredménye: 1. Országgyűlés, 2. Színészek 3. Üzletemberek 4. Újságírók.

Magyar Újságírók Válogatott

Az újságírók legénysége

A torna gólkirálya: Vecsei Miklós (Színészek) lett. A csapatok legjobb játékosai lettek: Csampa Zsolt (Országgyűlés), Laklóth Péter (Színészek), Istenes Bence (Újságírók), dr. Bánfi László (Üzletemberek).

A díjakat Csampa Zsolt a Parlament SE elnöke, Forgács István tornaigazgató, Demcsák Lajos a Piac&Profit kiadói igazgatója, Nemes Ivó a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adták át Tamás Gyula kapuslegenda társaságában. Tamás Gyula a DVTK és a Vasas 11-szeres válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes kapusa, aki kapusedzője volt a japán és az iraki válogatottnak, Ausztriában a Casino Salzburgnak, itthon a magyar olimpiai, és a felnőtt válogatottnak, valamint a Vasasnak, az Újpestnek, a Zalaegerszegi TE-nek, a Videotonnak, a Felcsút SC-nek.

Főtámogatók:

Hunguest Hotels Zrt.

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

Top Kupa

Támogatók:

KAYSER Automotive Hungária Kft

Porsche Hungária Kft

Budapesti Elektromos Művek Nyrt.

Horfer Serleg Kft.

Médiatámogató:Piac és Profit Üzleti Magazin és a Mix Magazin

 

Az esemény szervezője:

Parlament SE és a

HGS PR Ügynökség

Az eseményről készült fotók ITT, a rendezvény média megjelenései ITT, a Sportklub által forgatott videó pedig ITT láthatók.