Cápatámadás Kisorosziban?

A tél beköszöntével nem állt meg az élet a footgolf szerelmesei számára. Az első ízben kiírt Hinora Winter Footgolf Tour lehetőséget teremt a holtszezon alatti játékra. A harmadik fordulót Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján bonyolítják vb-résztvevők jelenlétében.

Komoly hiányzói lesznek a harmadik fordulónak, ugyanis hét magyar is rajthoz áll a hétvégén a Footgolf Marbella Winter Masters nemzetközi versenyen, ami a világbajnokság előtti utolsó nemzetközi felkészülési lehetőség. Ennek ellenére erős mezőny gyűlik össze a vasárnap 11 órakor kezdődő megmérettetésen, hiszen a vb-keretből csak négyen utaztak Spanyolországba (Tajtyi Róbert, Podusil György, Czirbus Tamás, Papp Péter). Kisorosziban első két forduló abszolút legjobbja, Simonyi Gábor és Varga Gábor is rajthoz áll. A hiányzók miatt az élmezőny tetemes előnyre tehet szert, míg ez lehetőség másoknak a felzárkózásra.

Szmolicza GáborSzmolicza „Cápa” Gábor eddig csak egy téli kört ment, ám a nyitófordulót követően Kisorosziban ismét ott lesz az elrúgóknál. – Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen hiánypótló sorozat indult a téli bajnoksággal. Mások ugyan a körülmények, mint amit megszoktunk, de ez plusz kihívást jelent – mondta az Issimo footgolfosa, aki egy éve játszik, és még idén is szeretne javítani teljesítményén. – Hétvégén 77-et rúgtam edzésen Kisorosziban, versenyen azonban még nem jutottam nyolcvan alá. Van két forduló a Magyar Golf Clubban még 2015-ben, ez alatt szeretném elérni, hogy hetessel kezdődjön az eredményem. Sokat kell még tanulnom, nagyon jó csapattársaim vannak ehhez, és mindig igyekszem tanulni a riválisoktól is.

A Hinora Winter Footgolf Tour harmadik fordulója vasárnap 11 órakor kezdődik Kisorosziban. Nevezni péntek éjfélig lehet.

Minden információ a sorozatról és a jelenlegi állás ITT található.