Zsuppán élre állt, Nagy Niki triplázott

A fagypont közeli időjárás sem tántorította el a footgolfosokat, közel hatvan játékos vett részt a Hinora Winter Footgolf Tour harmadik fordulóján, Kisorosziban. A Magyar Golf Club gyepén a „kívülálló” Zsuppán Péter diadalmaskodott.

Az időjárás kegyes volt a footgolfosokhoz, a téli bajnokság harmadik körében ugyanis szél- és csapadékmentes feltételek mellett, ám hidegben játszhattak a sportolók. A délelőtt induló Korolovszky György 69-es eredménye volt sokáig a legjobb, amit az utolsó előtti flightban induló Zsuppán Péter (Outsiders, fenti képünkön) beállított, a 9-6-3-1-es szabálynak köszönhetően pedig a „kívülállók” játékosa meg is előzte Korolovszkyt. Az abszolút kategóriában a frissen bejegyzett Royal Footgolf Club elnöke, a korábbi válogatott labdarúgó, Hrutka János végzett a harmadik helyen.

A felnőtt férfi kategóriát Hrutka 71 lövésével meg is nyerte, két rúgással előzve meg Gelencsér Gábort (EMFGSE) és Lengyel Bélát (FTC Footgolf), akik között a 9-6-3-1-es szabály a magyar szövetség elnökének kedvezett a világbajnokkal szemben.

Hrutka János

Hrutka János “királyi” győzelmet aratott kategóriájában

A szenioroknál Balázsi Csaba megnyerte az előző két kört, most viszont hatodik lett. A Zsuppán-Korolovszky duó mögött Rigó Zsolt (Happy Company) ért még oda a dobogóra. Zsuppán mai teljesítményével már az abszolút és a szenior kategóriát is vezeti.

– A hideg nem zavart, sőt, örültem, hogy nem esett az eső vagy hó, meg nem fújt a szél – írta körül a körülményeket a forduló legjobbja. – Az első négy lyukon jobb voltam, mint a többiek, ez nagy lökést adott a folytatásra. Ráadásul, tudtam Gyuri eredményét, motivált, hogy jobbat rúgjak nála. Ez majdnem sikerült, úgy érzem, végre folyamatosan tudtam koncentrálni. Általában a második hibánál szokott elmenni a kedvem, most viszont ilyen nem volt, csak egy hibám akadt.

Elmondása szerint a téli bajnokság más megvilágításba helyezte a játékot, ugyanis csapatverseny is van, és az ősszel alakult Outsiders minél jobb eredményéért mindenkinek még jobban kell összpontosítania a klubon belül.

A hölgyeknél Nagy Niki és Major Ilona (mindkettő FTC Footgolf) párharcát ismét előbbi nyerte, zsinórban harmadik téli versenyét fejezte be első helyen.

Nagy Niki sorra nyeri a téli versenyeket

Nagy Niki sorra nyeri a téli versenyeket

A junioroknál Zsuppán Donát (Outsiders) és Kókai Bence (Issimo) versengésénél utóbbi néggyel bizonyult jobbnak, a fiatal outsider azonban így is vezet összetettben.

A legjobb csapat vasárnap az Outsiders volt, akik ezzel beérték a BFGT legénységét a csapatversenyben.

A Hinora Winter Footgolf Tour harmadik fordulójának eredményeit ITT találja.

A sorozat állása IDE kattintva elérhető.

Az idei zárófordulót szintén Kisorosziban bonyolítják december 27-én 11 órás kezdéssel. A bajnokság a januári világbajnokság után 2016-ban újabb négy fordulóval folytatódik majd.