Út Argentínába: 3. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Bogár Krisztián

bogarvbLabdarúgóként az NB II-ig vitte, a Ferencvárosban futsalozott, a footgolfban idén országos bajnok lett, és a világ legrangosabb versenysorozatának, a European Footgolf Trophy Tournak legjobb magyarjaként kilencedikként zárt idén Bogár Krisztián.

– Megtanít pontosan rúgni és koncentrálni – foglalta össze Krisztián a sportág előnyeit. – Idén nagyon jól jött ki a lépés, ebben a játékban tényleg az dönt, hogy az adott napon hogy megy a játék valakinek. Heti kétszer játszom, gyakorolom a versenyen előforduló szituációkat. A rúgáspontosságommal nincs nagy baj, de sokszor szétesek, ha nem úgy indul a játék, ahogy szeretném.

Közeleg a világbajnokság, ahol bevallása szerint ilyen nem fordulhat elő.

CQ8E5666

– Lassan egy éve tudjuk, hogy januárban vb lesz. Nagyon erős a nemzetközi mezőny, ezt saját bőrünkön tapasztalhattuk, amikor az európai sorozat októberben Magyarországra ért. Ennek ellenére szeretnék a legjobb tízben végezni.