Út Argentínába: 5. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Gelencsér Gábor

 

gelencserEgy hollandiai üzleti út alkalmával mutatták be Gelencsér Gábornak a footgolfot. Élete gyökeresen megváltozott. Megalapította az első hazai footgolfklubot, elnöke az idén bejegyzett Magyar Footgolf Szövetségnek, alapítója és alelnöke a Nemzetközi Footgolf Szövetségnek, tagja a világbajnokság szervezőbizottságának. Ennél talán még fontosabb, hogy a sportágnak köszönhetően megtalálta szerelmét, aminek gyümölcse, Alex nemrég született.

– Sikeres hat éven vagyunk túl. Hogy mást ne mondjak, Kisorosziban rendeztük 2012-ben az első világbajnokságot. De mindig van hova fejlődni, még az út elején járunk – összegzett Gábor, aki tisztségei mellett játszik is, és az idei magyar bajnokságban elért hetedik helyével kvalifikálta magát a januári világbajnokságra, hozzátéve a minimális elvárás a csapattal szemben a legjobb nyolcba kerülés, és a cél, hogy vagy Lengyel Béla vagy bármelyik honfitársa legyen ismét a világbajnok.

fotó: Borsos Zsuzsi

– Exponenciálisan nő a sport ismertsége, népszerűsége. Egyre több pályán footgolfozhatunk, a golfklubok lassan rájönnek, minimális befektetéssel többletbevételhez juthatnak a footgolfosok befogadásával. A közelgő vb-re közel kétszázötven játékos érkezik majd nagyjából huszonöt országból – engedett bepillantást a sportág fejlődésébe az elnök.