Út Argentínába: 6. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Hankó Péter

hankovb– Öt éve már, hogy láttam egy cikket a Nemzeti Sportban arról, hogy létezik ez a sportág, és itthon bemutatkozott. Volt egy kép hozzá, ahogy Tóth Norbi teljes footgolf felszerelésben játszik. Azonnal felkutattam Gelencsér Gábort, találkoztunk, húsz percig győzködtem, hogy rám van szüksége. Egymás kezébe csaptunk, és elkezdtünk dolgozni – elevenítette fel a kezdeteket Hankó Péter, az ország második egyesületének, a Milan Footgolfnak az alapítója, sőt, azóta az ősszel hivatalosan bejegyzett Magyar Footgolf Szövetség alelnökeként is tevékenykedik a sportág jövőjéért.

– Büszke vagyok rá, hogy 2012-ben mi rendezhettük az első világbajnokságot. A legnagyobb siker azóta pedig, hogy a megalakult magyar szövetség égisze alatt tizennyolc fős küldöttség utazik Argentínába a második vb-re. Az élet itt azonban nem áll meg, a 2016-os év fontos lépései lesznek, hogy más szervezetekkel szakmai kapcsolatot alakítsunk ki, valamint népszerűsítsük a sportágat minél szélesebb körben.

DSC_0978

A feszített munkatempó mellett azért marad ideje játékra is, a vb-n csapatvezetői tisztsége mellett pályára is lép.

– Betegség miatt ősszel keveset tudtam játszani, azóta viszont egyre többet gyakorolok. Szeretnék a mezőny első felében végezni. A csapatversenyben kimondatlanul cél az éremszerzés, ami nem lesz könnyű. Ebben sokat segíthet, ha igazi csapatként tudunk gondolkozni, dolgozni, és átsegítjük egymást a holtpontokon.