Út Argentínába: 9. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Molnár Arnold

molnárarnoldvbKéső éjszakai szörfözés alkalmával ismerkedett meg a sportággal nagyjából két évvel ezelőtt Molnár Arnold, a vb-re készülő válogatott keret tagja.

– Felfigyeltem rá, elmentem Kisorosziba, megnéztem a pályát, és kipróbáltam. A focival már felhagytam, ezért ez tökéletes sportnak bizonyult. A gyerekkori szerelem, a focilabda marad, és ezt egy tökéletes, gyönyörű környezetben lehet rúgni.

Egy évzáró, havas játék volt az első testközeli élménye, a nem szokványos körülmények ellenére beleszeretett a játékba.

molnárarnold

– Szeretnék még többet játszani, de egyelőre ez nem megoldott. Lakitelekről járunk néhány ismerősömmel footgolfozni, ami azért több szervezést igényel. A terv, hogy az Alföldön is meghonosítsuk a játékot, és lehessen nálunk is űzni a sportágat. Valamint bejegyzés alatt áll klubunk, a Nimród, ami jövőre már csatlakozhat is a footgolf családjához – beszélt a jövőről is Molnár, aki a European Footgolf Trophy Tour hazai állomásának második napján hole-in-one-t rúgott a 12-es szakaszon, azaz egy lövésből talált a lyukba.