Út Argentínába: 10. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Nagy Balázs

nagybalazsvb– Négy éve, októberben szólt egy barátom, most már csapattársam, Cziffra Zoltán, hogy olvasott egy cikket a footgolfról. Kipróbáltam és a rabja lettem – mondta Nagy Balázs, hogyan is szeretett bele a labdarúgás és a golf ötvözetébe. Régebben is focizott és a mai napig játszik kispályán barátokkal. – Ez azonban más, gyönyörű környezetben vagyunk, más a hangulat, mint foci közben. Családdal, haverokkal minden feszültség nélkül el lehet tölteni egy fél napot.

Elárulta, hogy amikor először Kisorosziban, a Magyar Golf Club gyepén labdába rúgott, a footgolf jó hobbinak tűnt, sosem gondolta volna, hogy hamarosan már a magyar vb-keret tagjaként készülhet a világbajnokságra.

– Szinte hivatássá vált. Csapatot alapítottunk Hole Hunters néven, amit idén hivatalosan is bejegyeztek.

nagy (1)

Az idei országos bajnokság egyben kvalifikációt jelentett a közelgő világbajnokságra, ami Balázsnak nem is indulhatott volna jobban.

– Életem legjobbját produkáltam az első fordulóban, akkor már elhittem, van esélyem odaérni a legjobbak közé. Háromszor állhattam dobogón, ami végül elég volt az abszolút kategória nyolcadik helyére és a kvóta megszerzésére.

Bevallása szerint a világbajnokságra az esélytelenek nyugalmával készül, ami még előnyére is válhat.

– Kevés nemzetközi versenyre jutottam el eddig, de tudom, hogy az argentinok és az angolok nagyon erősek. Viszont ők meg nem ismernek engem, szeretném meglepni őket egy jó eredménnyel.