Út Argentínába: 11. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Németh Gábor

némethvbMég egy éve sincs, hogy Németh Gábor footgolfozni kezdett. A 2015-ös év álomszerű debütálást hozott. A Footgolf Országos Bajnokság abszolút kategóriájának második helyének elcsípésével.

– Lengyel Bélát, a sportág 2012-es világbajnokát régről ismerem, csapattársak voltunk. Tavaly láttam a közösségi oldalon, hogy épp Portugáliában rúg lyukra. Megkerestem, és 2015. január 23-án Kisorosziban kipróbáltam a játékot. Szerelem volt első látásra, azóta hetente többször játszom, és rajthoz álltam az országos bajnokságon is.

Ez olyan jól sikerült, hogy Németh sokáig vezette az összetett rangsort, végül Bogár Krisztián mögött a második helyen végzett.

németh gábor

– Olyan, mint a Ki nevet a végén? játék. Rója az ember ugyanazokat a köröket, mégis minden egyes alkalmat élvez, mert kihívással van teli.