Világbajnoki évzárás

A félidejéhez érkezett az első téli bajnokság, a Hinora Winter Footgolf Tour. A Magyar Golf Club footgolfosok által ritkán látogatott terepén Lengyel Béla volt a legjobb, a vb-re készülő válogatott keretből kilencen is a legjobb húszban végeztek a közel hatvanfős viadalon.

Már mindenki a január 5-én kezdődő argentínai világbajnokságra fókuszál, aminek utolsó felkészülési állomása a mieink számára a Hinora Winter Footgolf Tour negyedik fordulója volt. A mezőny ezúttal nem a megszokott területet vette birtokba, hanem a nemzetközi verseny első napján már megismert tizennyolc szakaszt. Ezen a vb-címvédő Lengyel Béla (FTC Footgolf, fenti képen) paron (72) végzett, amivel három rúgással jobbnak bizonyult Tajtyi Róbertnél (BFGT) és Varga Gábornál (Royal), akik közül előbbi a 9-6-3-1-es szabály értelmében lett második. Az iménti sorrend egyúttal a felnőtt férfi rangsort is jelentette.

zsuppán

A szenioroknál Zsuppán Péter (Outsider, zöldben) sorozatban másodszor nyert, és vezet mind a negyven év felettiek versengésében, mind abszolút kategóriában. Mögötte vasárnap Lichtner Zsolt és Renczés Gábor (mindkettő Magyar Telekom DSC) végzett, közülük előbbinek kedvezett a döntetlennél érvényes 9-6-3-1 szabály.

A hölgyeknél ismét Nagy Niki és Major Ilona (mindkettő FTC Footgolf) csatázott az elsőségért. A téli bajnokságban az ezt megelőző mindhárom kört előbbi nyerte, utóbbi azonban országos bajnokként év végén visszavágott, és életben tartotta téli bajnoki reményeit.

A junioroknál Zsuppán Donát (Outsiders) harmadik elsőségét zsebelte be, Kókai Bence Issimo FG) második, Tajtyi Ákos (BFGT) harmadik lett.

A csapatversenyben a Ferencváros volt a legjobb, a BFGT-t és a Telekomot megelőzve.

A Hinora Winter Footgolf Tour 4. fordulójának eredményei ITT, a sorozat félideji állása ITT található. A Tour a vb után, január 24-én folytatódik.