Út Argentínába: 13. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Podusil György

podusilvbTalán Podusil György van a legjobb formában a mieink közül. A European Footgolf Trophy Tour utolsó állomásán a legjobb magyarnak bizonyult, az évzáró nemzetközi versenyt pedig megnyerte.

– Elsőre nem fogott meg, de aztán ráharaptam. Nem is hobbi már, inkább főfoglalkozás – mondta nevetve a footgolfos a kezdetekről, aki nagy világjárónak számít. – Nagyon sokat kell játszani, ez a filozófiám és tapasztalatom is. Idén az Egyesült Államokban és az európai versenysorozaton is rendszeresen részt vettem. Minél több pályán játszik az ember, annál több szituációval találkozik, ami hasznára válhat. Külön edzéseket nem végzek, fejben kell nagyon topon lenni.

podusilgy

Elmondása szerint a világbajnokságon az dönthet, ki hogy tudja magát függetleníteni attól, milyen eseményen játszik éppen.

– Akit nem nyom agyon a vb súlya, az nyerhet. Úgy kell felfogni, ez csak egy játék.