Út Argentínába: 14. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Sain Antal

sainvbA Ferencváros és az MTK csapataiban futballozott, majd alacsonyabb szinten folytatta a játékot Sain Antal. A szintén footgolf-vb-kerettag, Kálló István hívására próbálta ki a játékot, akit azonnal elvarázsolt ez a sport.

– Nagy szükség van a jó rúgótechnikára, türelemre, koncentrációra és kitartásra. Ez jó kihívás számomra, mert amúgy mindegyikkel hadilábon állok – mondta nevetve a footgolfos, aki szerint e tulajdonságok megléte tesz valakit jó játékossá. – Sokszor előfordul, ha egy szakaszon ront az ember, az az egész napi eredményre rányomhatja a bélyegét, mert utána nem tud koncentrálni.

sain

A játékos heti háromszori edzést tartana elegendőnek ahhoz, hogy továbbfejlődhessen, ami a munka mellett nem mindig kivitelezhető. Ideje azonban van, hiszen még csak egy éve footgolfozik.