Út Argentínába: 15. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Tajtyi Róbert

tajtyivbAmikor 2010-ben ki lehetett próbálni a footgolfot, Tajtyi Róbert az első játékosok között volt, aki Magyarországon golfpályán focilabdába rúgott.

– Nem sokkal később be kellett fejeznem a nagypályás focit, és utána egyértelmű volt számomra, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

tajtyi

Ez olyan jól sikerült, hogy Róbert is tagja a vb-re készülő válogatottnak. – A 2015-ös bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, csak tizenötödik lettem, ebben szerepet játszott, hogy több fordulót is kihagytam nemzetközi versenyek miatt. A világ legrangosabb sorozatán, a European Footgolf Trophy Touron viszont meg tudtam nyerni a belga versenyt, összetettben pedig tizenkettedik lettem. Az ősz már arról is szólt, hogy új edzésmódszerrel, rúgásfajtákkal, masszőrrel és sportpszichológussal készülök.