Út Argentínába: 16. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Varga Gábor

vargavbMár a hazai rendezésű, 2012-es világbajnokság előtt megismerkedett a sportággal Varga Gábor, aki akkor még kiegészítő sportágként tekintett a footgolfra, mára viszont ezt a szerepet alaposan kinőtte nála a labdarúgás és a golf kombinációja.

– A derekam miatt a labdarúgással fel kellett hagynom, a footgolfban nincs akkora igénybevételnek kitéve, mint a focipályán. Így is komoly kihívás lesz a világbajnokságon az ötnapos versenyt végigcsinálni – avatott be a részletekbe Gábor, aki heti háromszori konditermi edzéssel tartja fitten magát.

varga

Varga nemrég váltott klubot, a frissen alakult Royal Footgolf Club tagjaként mások mellett a korábbi válogatott labdarúgó, Hrutka János csapattársa lett. Az idei országos bajnokságon tizenharmadik helyen végző, a téli bajnokságban négy kör után a második helyen álló footgolfos a vb-n minél jobb szereplést vár magától, elsősorban magyar a csapat szekerét szeretné előrelendíteni.

– Az egyéni megmérettetésen kívül a nemzetek között is lesz verseny, ahol a négy legjobb egyéni eredmény alapján számolják ki a rangsort. Ebben szeretnék benne lenni, és tevőlegesen hozzájárulni a magyar csapat sikeréhez, a minimális célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.