Folytatása következik

A második footgolf világbajnokság első versenynapján Christian Otero volt a legjobb. A hazai pályán versenyző argentin mínusz hetes eredménnyel fejezte be a versenynapot. A 2015-ös magyar szenior bajnok, Balázsi Csaba volt a legjobb magyar mínusz eggyel.

otero

A dél-amerikai hőségben a tökéletes pályán a flightok kifutottak az időből, volt, aki a sötétedés miatt nem tudta befejezni a tizennyolc szakaszt, ők csütörtök reggel folytatják onnan, ahol abbahagyták. Délután az egyéni eredmények alapján kiszámított csapatverseny is megkezdődik. A legjobb nyolc nemzetet összesorsolják, és egyenes kieséses rendszerben döntik el szombatig, kié a legjobb csapat. Országonként a négy legjobb eredményt veszik alapul a rangsor kialakításakor.

A vb egyik fő esélyese, az argentin Christian Otero (kék-fehér csíkos mezben) remekelt, 65-ös eredményénél senki sem produkált jobbat. Azon magyarok közül, akik végigmentek a pályán az első napon, Balázsi Csaba (fenti kép) volt a legjobb 71 rúgással.

– Az edzésnap katasztrófa volt számomra, rögtön az első szakaszt nyolc rúgásból fejeztem be. Ez demoralizált, utána nem is számoltam már, csak gyakoroltuk a szituációkat. Úgy voltam vele, a derbi napján kell jól menni. Tiszta fejjel kellett nekimenni a világbajnokságnak. Úgy érzem, két rúgás maradt bennem és még három-négy olyan szituáció akadt, amit jobban meg lehetett volna oldani. Bár, nem ment még végig mindenki a pályán, ez a teljesítmény a legjobb húsz körüli pozíciót jelentheti. A mieink közül is többen hátravannak, de az eredményeik nélkül is szinte biztos, hogy a csapatversenyben elindulhatunk, azaz a legjobb nyolc között vagyunk.

nagybalázs vb

Az eredmények ITT élőben követhetőek.