Ötödikként zárt a magyar csapat

A magyar footgolf válogatott a világbajnokság csapatversenyében az egyéni eredmények alapján kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Itt azonban az Egyesült Államok csapata jobbnak bizonyult. Folytatás egyéniben.

Az egyéni versenyek első napja átcsúszott csütörtök reggelre, ennek végeredménye alapján kialakult az a csapatrangsor, amiből országonként a legjobb négy eredményt számítva a nyolc legjobb csapat megkezdhette a csapatküzdelmeket csütörtök délután.

Az olyan végső győzelemre is esélyes válogatottakat is megelőzve kvalifikálta magát a magyar csapat, mint a svájci és a francia.

A mieink a Balázsi Csaba, Tajtyi Róbert, Németh Gábor, Lengyel Béla összeállításban léptek pályára, de az amerikaiakat nem tudták megverni. A Team USA végig jól és szerencsésen is játszva nyolc ponttal győzött a vb-n most először bonyolított match play formátumban.

Folytatás magyar idő szerint pénteken hajnali négy órakor az egyéni küzdelmek második versenynapjával. Mivel a csapatversenyben már nem érdekelt a válogatott, a szombati csapat elődöntő és döntő után majd vasárnap lesz újra érdekelt az egyéni viadal zárónapján.