Tizenegy magyar a döntőben

A footgolf világbajnokság második egyéni versenynapja után kialakult a vasárnapi döntő mezőnye. A tizenhat magyar közül tizenegyen lesznek érdekeltek. Szombaton a csapatverseny elődöntőjét és fináléját bonyolítják.

A világbajnokság második egyéni napján a szerdai játék alapján kialakult rangsor szerint indították a flightokat. A kétszáznál is több játékos azért lépett pályára, hogy szerepelhessen a vasárnapi zárónapon. Ott ugyanis már csak a legjobb 144 játszik. A mieinknek az első nap nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért volt min javítani. Ez sikerült is, a többség ugyanis tudott korrigálni, és a két nap összesített eredményei alapján a tizenhat fős keretből tizenegyen kvalifikálták magukat a fináléra.

A legnagyobb javulást Nagy Balázs mutatta be, aki tíz rúgással volt jobb saját magánál, amivel ötvennél is több helyet javított korábbi pozícióján.

Az első nap éllovasa, az argentin Christian Otero most is remekelt, mínusz hetes eredményét ezúttal mínusz öttel fejelte meg. Az összesített -12-es eredményt azonban a mexikói Enrique Reyes is bemutatta, a szerdai -3-as eredményét pénteken megtriplázta. Mögöttük egyetlen lövéssel marad el a korábbi szlovák labdarúgó válogatott, Ján Kozák és a brit klasszis Paul Oliver. A döntő flightban tehát négy nemzet képviselteti magát. A legjobb tízben még holland és olasz játékos található. Legjobb magyarként Németh Gábor a 29. helyről folytatja a küzdelmeket.

A napi eredmények ITT találhatóak.

Szombaton a csapatverseny hajrája következik. Délelőtt az Argentína – Nagy-Britannia és a Hollandia – Egyesült Államok elődöntőket bonyolítják, délután pedig a győztesek mérkőznek egymással a csapat-világbajnoki címért.

A vb vasárnap az egyéni küzdelmek harmadik, döntő napjával ér véget.