Argentin az új világbajnok

A Buenos Aires melletti Pilar Golf Clubban rendezett footgolf világbajnokság vasárnapi zárónapján a hazai pályán játszó Christian Otero bizonyult a legjobbnak, és hódította el a világbajnoki trófeát. A legjobb magyar, Németh Gábor a 25. helyen zárt.

otero

A január 5-10-ig, Argentínában rendezett footgolf világbajnokság egyéni versenyét a nagy favorit, Christian Otero nyerte. A sokak által már a torna előtt világbajnoknak kikiáltott klasszis már az első nap után az első helyen állt. A második, pénteki egyéni etapot követően is első volt, de utolérte őt a mexikói Enrique Reyes, míg a szlovák Ján Kozák és a brit Paul Oliver pedig egy lövésre megközelítette.

A vasárnapi zárónapon a fenti négyes az utolsó flightban indult, a befejezéshez közeledve már több száz főből álló tömeg kísérte őket. Kozák és Oliver féltávnál kezdett leszakadni, hátrányuk behozhatatlannak tűnt a sokáig fej-fej mellett haladó közép- és dél-amerikaival szemben. Aztán Otero két szakasszal a vége előtt négy rúgással meglépett, és bár hibázott a 17. lyuknál, a mexikói csak egyet tudott hozni a hátrányon, az utolsó pályára Otero háromlövésnyi fórral érkezett. Tudva, hogy ezt nem engedi már ki a kezéből, Oliver elsőként gratulált a leendő világbajnoknak, és odasúgta neki, élvezze a pillanatot!

DSC_0147 (2) (2)

Miután az utolsó előtti csapat is végzett, nekivágtak az utolsó métereknek. Otero nem hibázott, harmadik kísérletével pár méterre került a lyuktól, amit nem is rontott el, majd hatalmas ováció közepette kezdődött meg az ünneplés.

Az argentin álma teljesült. Ahogy négy éve Lengyel Béla, úgy most ő is hazai pályán nyerhette meg a világbajnokságot. A mexikói Reyes lett a második, a volt szlovák válogatott labdarúgó, Ján Kozák kapta a bronzérmet, míg a brit Paul Oliver végzett negyedikként.

A csapatversenyt szombaton az Egyesült Államok nyerte, miután legyőzték a házigazdát a fináléban, Magyarország ötödik lett.

németh gábor

A tizenhat fős magyar csapat legjobbja a végig kiegyensúlyozottan szereplő Németh Gábor volt, aki a huszonötödik helyen végzett.