Bogár nyerte a hócsatát

A Hinora Winter Footgolf Tour 5. állomásán nem volt veszélyben a pályacsúcs. A hófödte Magyar Golf Club gyepén hősiesen küzdöttek egymással és az elemekkel a játékosok. Az 55 játékosból Bogár Krisztiánnak ment a legjobban.

Csípős hideg és hótakaró várta a footgolfosokat Kisorosziban, a téli sorozat, a Hinora Winter Footgolf Tour ötödik állomásán. A Magyar Golf Club pályáján így is szép számú játékos gyűlt össze. Az eddigi eredmények alapján az utolsóelőtti flightban induló Bogár Krisztián (FTC Footgolf, fenti kép) bizonyult a legjobbnak.

– A világbajnokság után sok szempontból új szakasz kezdődött az életemben – értékelt a tavalyi országos bajnok. – Ki tudtam zárni a vb-szereplésemet a mostani játékból, új felfogásban footgolfoztam, és szeretnék továbbra is így játszani. Fejben sokkal erősebbnek kell lennem, mint korábban. Ahogy egyre tapasztaltabb leszek, jobban ki tudom zárni a külső tényezőket játék közben. Játszottam már korábban havon, próbáltam minél pontosabban célozni.

Ez vasárnap sikerült is neki, 86 rúgással tudott nyerni a par 72-es pályán, hárommal megelőzve Balázsi Csabát (BFGT). A harmadik a 9-6-3-1-es szabály alapján Németh Gábor (FTC Footgolf) lett. Öt kör után Balázsi Csaba vezet Zsuppán Péter (Outsiders) és Varga Gábor (Royal Footgolf) előtt.

hinora tour

A felnőtt férfiaknál Bogár, Németh, Podusil György lett a sorrend, itt Varga, Lengyel Béla (FTC Footgolf), Bogár Krisztián a pillanatnyi rangsor.

A szenioroknál Balázsi Csaba harmadik győzelmét aratta, ezúttal Kocsis Sándor (Outsiders) és Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC) fért még fel a dobogóra. Összetettben Balázsi vezeti a kategóriát Zsuppán és Kókai Ferenc (Issimo) előtt.

balázsi hinora

Nagy Niki a negyedik győzelmét könyvelhette el a hölgyek párharcában. A tavalyi FOB-bajnok Major Ilonának az utolsó három kört meg kell nyernie, hogy utolérje klubtársát, és akkor kettejük között akár az összesített rúgásszám is dönthet.

nagy hinora

A junioroknál ifjabb Sárközi Richárd személyében új játékos debütált, rögtön egy második hellyel. Kókai Bence diadalmaskodott, ezzel pedig megközelítette a ma távolmaradó Zsuppán Donátot.

A csapatversenyt a Ferencváros nyerte a BFGT és az Outsiders előtt. Öt kör után pont ez az állás összetettben is.

Az ötödik forduló eredményeit itt találja. A Hinora Winter Footgolf Tour aktuális állását itt tekintheti meg.

A szélsőséges körülményeknek is köszönhetően több kényes kérdés is beszédtémát szolgáltatott. A szervező Magyar Footgolf Szövetség hamarosan közleményt ad ki a pályán betartandó etikett, a helyi és rendkívüli szabályok alkalmazása és a felszerelés pontos meghatározása, illetve az ezekkel járó szankciók kapcsán.