Nagy Niki a bajnok, Németh Péter pályacsúcsot rúgott

A Hinora Winter Footgolf Tour hatodik körét a tél ellenére ideális körülmények között rendezték vasárnap Kisorosziban, a Magyar Golf Club gyepén. Nagy Niki elsősége már nincs veszélyben, ötödik ”szakaszgyőzelmével” bebiztosította téli bajnoki címét. Bemutatkoztak a Zavadszky ikrek, Roland rögtön meg is nyerte a junior kategóriát. Németh Péter magyar pályacsúcsot állított fel.

Magasra tette a lécet Németh Péter, aki a második flightban indulva mínusz hatos eredménnyel fejezte be a téli bajnokság hatodik körét. Ugyan Németh Gábor és Papp Péter is remekelt (-5-ös eredményük után csak a 9-6-3-1-es szabály döntött előbbi javára az ezüstéremért folytatott küzdelemben), megelőzni nem tudták. Az abszolút és a férfi felnőtt kategória dobogósai egyaránt ők lettek.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül a mai nap – summázott Németh Péter, az FTC Footgolf játékosa, aki 66 rúgásával beállította a Kisorosziban magyarok által tartott rekordot. Bogár Krisztián, Lengyel Béla és Korolovszky György a Ferencváros színeiben (utóbbi azóta a Happy Company tagja) már szintén ezzel büszkélkedhetnek (az igazsághoz tartozik, hogy a tavalyi magyar EFTT fordulóban Paul Olivernek mindösszesen 62 érintésre volt szüksége, Ben Clarke 64, David Mancino 65 lövéssel zárt).

németh péter

– Természetesen nagy öröm, hogy csatlakozhattam klubtársaimhoz, remélem, minél hamarabb lejjebb tornásszuk ezt a számot.

Németh eddig csupán a téli sorozat első állomásán állt rajthoz, és elfoglaltságai miatt – bármennyire is sajnálja – nem tudja megígérni, hogy gyakrabban lép majd pályára.

– Legutóbb három hete jártam itt, akkor Tajtyi Róberttel jöttünk ki gyakorolni, úgy látszik, nem hiába. Talán az is segített, hogy hiányzott a játék, ki voltam rá éhezve.

Abszolút kategóriában összetettben Varga Gábor vezet a mostani kört kihagyó Balázsi Csaba, valamint Zsuppán Péter előtt. A felnőtt férfiaknál is Varga az éllovas, őt Lengyel Béla és Németh Gábor követi.

A szenioroknál Renczés Gábornak ment a legjobban (69), Korolovszky György és Rigó Zsolt (mindkettő 72) kapott még kupát mai teljesítményéért. Összetettben Zsuppán, Balázsi, Rigó a sorrend.

A hölgyeknél az összetett elsőségért folyó Nagy Niki, Major Ilona versenyfutás a végéhez ért, ugyanis bár Niki pont annyit rúgott labdába vasárnap, mint Ila, a 9-6-3-1-es szabály értelmében előbbi nyert. Ötödik győzelmével pedig bebiztosította végső győzelmét két körrel a vége előtt.

nagy niki

A junioroknál a Royal fiataljai, az egykori kiváló labdarúgó, Zavadszky Gábor fiai mutatkoztak be, nem is akárhogy. Roland meg is nyerte a fordulót Zsuppán Donát és Kókai Bence előtt. Hat forduló után Zsuppán, Kókai és Tajtyi Ákos fér fel a képzeletbeli dobogóra.

A Hinora Winter Footgolf Tour hatodik fordulója után az abszolút kategória helyezései alapján a következőképpen fest az idei ranglista:

ranglista hinora 6

A Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016os kiírásában nyolc állomásból hat számít a végelszámolásnál. A hatodik forduló végeredményét ITT találja, az összetett állás és minden egyéb információ IDE kattintva érhető el.