Zsuppán és Balázsi a csúcson

Vasárnap a Magyar Golf Clubban rendezték a Hinora Winter Footgolf Tour utolsó előtti, hetedik fordulóját, amit saját egyéni csúcsát megdöntve, Bacskai Bence nyert. Egy körrel a vége előtt a junioroknál Zsuppán Donát (fenti képen), a szenioroknál Balázsi Csaba előnye vált behozhatatlanná.

Újabb két bajnokot avathattunk. A legutóbbi fordulóban Nagy Niki gyűjtött már annyi pontot, hogy két játéknappal a zárás előtt megnyerte a téli sorozatot, vasárnap a junioroknál és a szenioroknál is eldőlt az elsőség kérdése.

A hetedik fordulóban Nagy Niki már hatodik győzelmét aratta, ami azt jelenti, az utolsó állomástól függetlenül maximális pontszámmal nyerte a bajnokságot. Major Ilona lett a második.

A junioroknál Zsuppán Donát negyedszer örülhetett elsőségének – abszolút kategóriában 79 lövésével az 53 fős mezőnyben a 29. helyen végzett (!) –, amivel az utolsó előtti fordulóban bebiztosította végső győzelmét. Vasárnap Tajtyi Ákos végzett a második, Kókai Bence a harmadik helyen.

A szenioroknál Balázsi Csaba (lent) negyedik elsőségét könyvelhette el, Zsuppán Péter és a többiek már nem érhetik utol.

Balázsi Csaba

Bacskai BenceA felnőtt férfiak mezőnyében Bacskai Bence (balra) saját csúcsát megdöntve, 68 rúgással lett első, ezzel az abszolút kategória első helyét is elcsípte. Összetettben Varga Gábor, Németh Gábor, Lengyel Béla a sorrend a felnőtt férfiaknál, abszolútban Balázsi, Varga és Zsuppán foglalja el egyelőre a dobogót.

– Szerencsésebbek voltunk sokaknál, mikor mi játszottunk, már nem esett az eső – kezdte az értékelést a nap legjobbja, Bacskai Bence. – Eddig a 69 volt a legjobb eredményem ezen a pályán, most hogy ezt megdöntöttem, úgy érzem, ha nem görcsösen játszom, akkor felszabadultan versenyezve ez is benne van a játékomban. A téli bajnokság elérte célját. Én is úgy tekintettem rá, remek lehetőség, hogy a holtszezonban is versenyezhessünk, és ne essünk ki a ritmusból. A magyar bajnokságot sem veszem véresen komolyan, remélem ez meg is látszik majd a produkciómon – mondta egy félmosoly kíséretében.

A csapatversenyben a BFGT muzsikált a legjobban vasárnap, megelőzve a Magyar Telekom DSC-t és az Outsiderst. Egy fordulóval a vége előtt a BFGT és a Ferencváros fej-fej mellett vezet az Outsiders előtt.

A Hinora Winter Footgolf Tour 7. fordulójának teljes eredménysora ITT, a jelenlegi állás pedig IDE kattintva érhető el. A záró, nyolcadik fordulót Zircen bonyolítják március 6-án.

Az országos ranglistán a mai eredmények alapján Bacskai Bence átvette a vezetést, szorosan követi őt Németh Péter és Renczés Gábor.

országos ranglista 02.21