Repkedtek a mínuszok a záró fordulóban

Fantasztikus eredményekkel ért véget a Hinora Winter Footgolf Tour első szezonja. A zirci Forest Hills Golf Clubban rendezett versenyen Balázsi Csabát koronázták a tél királyává, az 51 fős mezőnyből 26-an értek el par alatti eredményt. A csapatbajnoki címről az április 10-i páros match play bajnokság dönt.

Balázsi és Hinora

Véget ért az első téli bajnoki szezon, azaz a Hinora Winter Footgolf Tour. Azt előre tudni lehetett, hogy a hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf), a junioroknál Zsuppán Donát (Outsiders), a szenioroknál pedig Balázsi Csaba (BFGT, a képen a névadó szponzorral, Hinora Ferenccel) bizonyult a legjobbnak a nyolc állomásos sorozatban, ahol a hat legjobb eredményt számít a végelszámolásnál.

A hölgyeknél Nagy Niki hetedik elsőségét zsebelte be Zircen, Major Ilona lett a második. A fiatalok versengésében vasárnap Kókai Bence (Issimo) harmadik győzelmével lett nyolc kör után második Zsuppán Donát mögött, míg a téli bajnokság bronzérme Tajtyi Ákost (BFGT) illeti.

A szenioroknál Kocsis Sándor (Outsiders), Lichtner Zsolt (Magyar Telekom DSC), Balázsi Csaba lett a végeredmény, utóbbi végső sikere már nem forgott veszélyben, a tour ezüstérmét Zsuppán Péter (Outsiders), harmadik helyét pedig Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC) zsebelte be.

A felnőtt férfi elsőség kérdése még nyitott volt, Varga Gábor (Royal Footgolf Club) meg tudta őrizni előnyét, két ferencvárosi, Németh Gábor és Bogár Krisztián fért még fel a dobogóra. Kategóriájukban a nap legjobbja Bacskai Bence volt (Hole Hunters), akinek mínusz kilences (63 lövés) eredményénél nem is született jobb, a felnőtt férfiaknál, Bogár Krisztián és Németh Gábor eggyel ért többször labdába.

Bacskai

Abszolút kategóriában az ötvenegy induló (köztük szlovák vendégek is) közül huszonhatan játszottak par alatt. Bacskai Bence (balra) 63 rúgásánál négyen tudtak eggyel rosszabbat felmutatni, közülük a 9-6-3-1 szabály értelmében Bogár Krisztián második, Kocsis Sándor harmadik pozíciónak örülhetett. Bacskai ezzel duplázott, a hetedik fordulót is ő nyerte. Összetettben Balázsi Csaba 56 pontos fórját megőrizte Varga Gáborral szemben, Németh Gábor pedig felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

A csapatverseny utolsó körének a BFGT és az FTC egyenlő pontszámmal indult neki, utóbbinak sikerült eredményesebben a zirci viadal, a zöld-fehérek nyerték az ”alapszakaszt”. A klubok közötti téli elsőség ugyanis csak április 10-én dől el, amikor a nyolc legjobb együttes egyenes kieséses rendszerben, páros match play formátumban (minimum kettő, maximum nyolc fő nevezhető) dönti el az elsőség sorsát. A nyolc forduló alapján a következő mérkőzéseket rendezik a döntő napon a négy közé kerülésért:

FTC Footgolf-EMFGSE

BFGT-Issimo FG

Outsiders-Hole Hunters

Magyar Telekom DSC-Royal Footgolf Club

A Hinora Winter Footgolf Tour 8. fordulójának eredményei ITT, a sorozat végeredménye IDE kattintva érhető el. A Footgolf Országos Bajnokság 2016-os versenysorozata március 20-án, vasárnap kezdődik.

A 2016-ban útjára indított, országos ranglista pontversenyben Bacskai Bence átvette a vezetést, és átlépte az ezres határt. Renczés Gábor feljött a második helyre, Németh Gábor a harmadik.

ranglista