Négyen a világ ellen

Az előttünk álló hétvégével megkezdődik a European Footgolf Tour (EFT) harmadik szezonja. A világ legrangosabb sorozatának törökországi nyitányán négy magyarért szoríthatunk. Egyéniben a négy, országonként a tíz legjobb eredménnyel számolnak.

eft scheduleA Belekben található Kaya Palazzo Golf Club látja vendégül a kontinentális sorozat játékosait a 2016-os év első fordulójában. A tavalyi EFT-sorozat pont ezen a pályán fejeződött be, mikor a brit Ben Clarke a horvát és a magyar állomást követően Törökországban sem talált legyőzőre, ám, a sorozat címvédője a svájci Lionel Jacot. A par 72-es pályán a csúcsot egyébként a szintén angol Liam Shutes tartja 61 lövéssel. A hétvégi versenyre tíz ország hatvan footgolfosát várják. Pénteken, az edzésnapon lesz lehetőség ismerkedni a pályával, szombaton és vasárnap összesen 36 szakaszt teljesítenek a játékosok, ez alapján alakul ki a végeredmény. A tour történetében először, a hölgyek is rajthoz állnak. Hazánkat Bogár Krisztián (FTC Footgolf), Podusil György, Tajtyi Róbert (mindkettő BFGT) és Gelencsér Gábor (EMFGSE) képviseli.

A mieink eddig nem panaszkodhatnak, 2014-ben Lengyel Béla bronzérmes lett, tavaly pedig Bogár Krisztián 9., Papp Péter 11., Tajtyi Róbert 12., míg Podusil György 14. lett. A magyar csapat pedig a britek és a svájciak mögött megcsípte a harmadik helyet.

2015-ben 29 nemzetből 659 játékos állt rajthoz a tizennégy állomás során, a szervezők – köztük a magyar szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke, Gelencsér Gábor – idén szeretnék átlépni az ezerfős létszámot, és bíznak benne, legalább harminc nemzet képviselteti magát az EFT versenyein. A kontinentális sorozat különlegessége, hogy nem csak európai játékosok vehetnek részt rajta. Tavaly például az első, spanyolországi állomást az amerikai Mark Woodward nyerte, az idei török nyitányra pedig Belekbe érkezik az argentin klasszis, Matias Perrone. Sőt, más sportágakhoz hasonlóan, a tour két másik földrészre is ellátogat, szeptember elején az Egyesült Államokban, Orlandóban lesz verseny, míg a finálét Marrákesben, Marokkóban tartják.

A European Footgolf Tour új honlapját ITT találja, a tavalyi és az idei eredményekről ITT tájékozódhat.