Megnyerte a csapatversenyt a magyar küldöttség

A European Footgolf Tour (EFT) idei szezonjának nyitóversenyét a holland Jim Kuipers nyerte a törökországi Belekben, Bogár Krisztián ötödikként zárt. A nemzetek közötti rangsort a mieink nyerték a britek és a szlovákok előtt.

Bogár Krisztián az 5., Podusil György a 11., Tajtyi Róbert a 12., Gelencsér Gábor a 15. helyen fordult az első nap után a világ legrangosabb sorozatának, az EFT idei nyitóeseményén. A döntő flightban a holland Jim Kuipers (beállítva a korább 61 lövéses pályacsúcsot), az argentin Matias Perrone (64) és két brit, Liam Shutes (65) és Ben Clarke (66) kapott helyet. A németalföldi nem engedett ki a második napon sem, és meg is nyerte az évadnyitót a dél-amerikai, és a tavalyi év utolsó három versenyén győztes Ben Clarke előtt.

A mieink közül Bogár teljesített a legjobban, 5. pozícióját megőrizte, Podusil a 7., helyre jött fel, Tajtyi maradt 12., Gelencsér 13.-nak futott be. Ez a négy remek helyezés a csapatversenyben azt jelentette, a mieink nyerték az országok versengését hajszállal a britek előtt, míg a szlovákok befutottak a harmadik helyre. A mindösszesen tizenegy éves Tajtyi Ákos is rajthoz állt, és az 53 fős mezőnyben a tiszteletreméltó 31. pozíciót csípte el. Most először léptek pályára a tour történetében hölgyek, az amerikai Jessica Orourke pedig történelmi sikert aratott. A hétvégi eredményeket ITT, a verseny információit ITT találja. A sorozat május közepén folytatódik, Írországban.