FOB-ra fel!

Vasárnap kezdődik a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2016-os szezonja. Négy pályán nyolc forduló alatt dől el, kik hazánk legjobb játékosai. Idén Balatongyörök is bekapcsolódik a körforgásba.

Balázsi és Hinora

A tél legjobbja Balázsi Csaba (bal oldalon) lett

A Hinora Winter Footgolf Tour lezárultával és a tavasz beköszöntével indul a FOB idei versenysorozata. A nyolc állomást a Kisorosziban található Magyar Golf Club két pályáján, a zirci Forest Hills Golf Club és most első ízben a balatongyöröki Golfclub Imperial gyepén rendezik, ahol a hat legjobb eredmény számít majd a végelszámolásnál. Az első fordulót, a Golden Choco Egg versenyt az MGC Albert pályáján rendezik. Idén a szokásos abszolút, felnőtt férfi, szenior, női és junior kategóriák mellett nagyobb hangsúlyt kap a csapatverseny. A végelszámolás után a legjobb nyolc együttes ugyanis egyenes kieséses rendszerben, a januári világbajnokságon nagy sikerrel debütált match play formátumban dönti el a bajnoki cím sorsát (pont úgy, ahogy a téli bajnokság legjobb együttesei is összemérik még erejüket április 10-én).

A flighton belüli győzelem még értékesebbé válik, hiszen a Royal Footgolf Club külön flightbajnokságot indít a FOB-on belül. A versenybe mindenki bekerül, aki legalább egyszer pályára lépett a szezonban. Minden egyes flight győztese felkerül egy külön tabellára. A legtöbb elsőséget gyűjtő nyeri a miniversenyt. Csak azok a flightok vesznek részt a versengésben, ahol legalább hárman, legfeljebb négyen alkotják a flightot. A nyolcadik, záró forduló után az összesítés alapján a legjobb tizenhat játékos novemberben méri össze tudását a Royal Flight Mini Kupán. Amennyiben egyenlőség van a játékosok között, úgy a FOB-on, az abszolút rangsorban a több pontot elért játékos végez előrébb. A végső győztes térítésmentesen vehet részt a 2016/2017-es Hinora Winter Footgolf Touron. A második helyezettnek négy, a harmadiknak két ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a versenyszervező.

11212700_822205641194029_8948956932760027723_o

Bogár Krisztián címvédőként vág neki a szezonnak

A tavalyi bajnokság Bogár Krisztián (FTC Footgolf) győzelmével zárult, a szenioroknál Balázsi Csaba (BFGT), a junioroknál Kiss Roland (SZTK Footgolf), a hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) diadalmaskodott. A korábbi eredmények és a hamarosan kezdődő FOB eredményei a footgolfbajnoksag.hu oldalon követhetőek.

A versenykiírás sokat változott a tavalyihoz képest, ezért kérjük a játékosokat, alaposan tanulmányozzák át ezeket, hogy gördülékenyebb legyen a játék már az első fordulóban. A versenykiírás, az Albert pálya helyi szabályai és a nevezési lap ITT megtalálható. Az eredmények a footgolfbajnoksag.hu oldalon követhetőek.

A vasárnapi flightbeosztás:

FOB 2016 1. FORDULÓ GOLDEN CHOCO EGG FOOTGOLF VERSENY JPG

 

footgolf_2016_960x350