Hármas holtverseny az élen

Simonyi Gábor, Takács Attila és Zsuppán Péter is 73 rúgással fejezte be a Footgolf Országos Bajnokság 1. fordulóját, a Golden Choco Egg versenyt. A nyitányon közel nyolcvan játékos és több újonc is az elrúgókhoz állt a Kisorosziban található Magyar Golf Club Albert pályáján.

Az idei nyolcfordulós bajnokság első állomását Kisorosziban bonyolították 76 játékos részvételével. A legjobban Simonyi Gábor (Outsiders, fenti képen) teljesített, csupán a 9-6-3-1-es szabály alapján bizonyult jobbnak Takács Attilánál (EMFGSE) és Zsuppán Péternél (Outsiders), mindhárman 73-szor értek labdába.

A felnőtt férfi kategóriában csak a dobogó harmadik fokán volt különbség az abszolúthoz képest, Németh Gábor (FTC Footgolf, 74) ért oda a harmadik helyre.

A szeniorok különversenyét Zsuppán Péter nyerte, Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC), 74) és Balázsi Csaba (BFGT, 75) előtt.

A hölgyek versengésében a bajnoki címvédő Major Ilona (FTC Footgolf, 91) nyert, három lövéssel lett jobb Nagy Nikinél (FTC Footgolf, 94) és Pusztai Pannánál (Hole Hunters, 105).

major ilona

A junioroknál Juhász Donát (FTC Junior) 86 rúgással nyerte kategóriáját, amivel abszolútban az előkelő 42. helyen végzett. Kókai Bence (Issimo FG) zárt a második helyen 91 rúgással.

A legjobb klub az Outsiders (lent) lett, megelőzve az FTC Footgolf és az EMFGSE csapatát.

Az eredmények ITT találhatóak. A FOB 2. fordulóját a zirci Forest Hills Golf Club gyepén bonyolítják április 24-én.

outsiders

A FOB első körével elindult a Royal Footgolf Club különversenye, amiben a nyolc forduló összes fligthgyőztese közül a legjobb tizenhat külön kupán méri majd össze tudását.

Az országos ranglistán Renczés Gábor átvette a vezetést, jelenleg még Németh Gábor és Bogár Krisztián áll dobogós helyen.

ranglista 03.20.