Végső búcsú a téltől, ki lesz az első csapatbajnok?

Rég beköszöntött a tavasz, az ősz végén indult Hinora Winter Footgolf Tour 2015/2016-os, első kiírásának egyéni versengései is véget értek már, ám hogy melyik a tél legjobb csapata, csak vasárnap estére derül ki.

hinora team final score kártya2

A világbajnokságon nagy sikerrel debütált csapatverseny, mint játékforma, hazánkban is megkezdte térhódítását. Az első hivatalos ilyen, úgynevezett match play formátumú játék zárja le a téli bajnokságot. Az összesített pontok alapján a nyolc legjobb klub egyenes kieséses rendszerben dönti el a bajnoki cím sorsát. Az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel csatázik az első körben. A negyeddöntők 18, az elődöntő, a bronzmérkőzés és a finálé 9 szakaszon zajlik majd a Kisorosziban található Magyar Golf Club gyepén. A párosítások: FTC Footgolf-EMFGSE, Royal-Magyar Telekom, BFGT-Issimo, Hole Hunters-Outsiders.

hinora team finalA csapatok a Hinora Winter Footgolf Tour alatt kialakított játékoskeretből (plusz egy idegenlégiós) nevezhetnek péntek éjfélig a vasárnapi megmérettetésre minimum négy, maximum nyolc főt, cserélni menetközben is lehet. Csapatonként két-két fő kerül a párharc egy-egy flightjába. Az így kialakult két flight (csapatonként négy, összesen nyolc fő) szakaszonként 0, 1 vagy 2 pontot gyűjthet. Ha flighton belül a csapatok rúgásszáma egyenlő, mindkét csapat 0 pontot kap a szakaszra. Ha valamelyik csapat 2 játékosának összrúgásszáma kevesebb, mint a másiké, az 1 pontot kap. Ez esetben, ha a győztes csapatban van valaki, akinél senki sem rúgott kevesebbet az adott szakaszon, annak a csapata plusz egy pontot kap. Szakaszonként a flightok eredményei így 0-0, 1-0 és 2-0 lehetnek. A két flight eredményei a 18, illetve a 9 szakaszok után összeadódnak. A több pontot szerző együttes nyeri a párharcot. Pontegyenlőség esetén a több szakaszgyőzelem, az összesített rúgásszám dönt. Ha ezek egyenlőek, közelítő rúgással dől el a győztes kiléte.

A verseny április 10-én, 10 órakor kezdődik (regisztráció 9 órától, szabályismertető: 9.30-tól) a Magyar Golf Club hagyományos pályáján. A versenykiírás az esemény facebook oldalán található.