Zircre utazik a mezőny

A Forest Hills Golf Club látja vendégül a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) mezőnyét a hétvégén. Vasárnap 11 órakor a második fordulóval folytatódik az idei sorozat.

BacskaiAhogy a téli bajnokság, a nyolcfordulós FOB 2016-os kiírása is az Outsiders játékosának, Simonyi Gábornak a győzelmével kezdődött. Ha ezt a forgatókönyvet követi a mezőny, akkor a második körben a Royal versenyzője, Varga Gábor végez az élen (a Hinora Winter Footgolf Tour 2. körét pont Zircen bonyolították).  Ha már Zirc, az eddigi négy hivatalos versenyen Vargán kívül Balázsi Csaba (BFGT, balra lent), Németh Gábor (FTC Footgolf, lent, zöldben) és Bacskai Bence (Hole Hunters, jobbra) büszkélkedhet elsőséggel. A FOB első fordulójában Simonyi mögött Takács Attila (EMFGSE) és Zsuppán Péter (Outsiders) állhatott a képzeletbeli dobogóra. A szenioroknál Zsuppán, a hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf), a junioroknál Juhász Donát (FTC Footgolf) nyert, a csapatversenyben az Outsiders bizonyult a legjobbnak. Emlékeztetőül ITT az első forduló eredménysora.

Balázsi és HinoraAz előrejelzések szerint alig lesz tíz foknál több, és a szokásos szeles időjárás jellemzi majd a Forest Hills Golf Club térségét. Az országos bajnokság abszolút, férfi felnőtt, szenior, női, junior és csapat kategóriái mellett az idén bevezetett ranglistapontokért is küzdenek a sportolók (ITT olvashat róla bővebben), valamint folytatódik a flightbajnokság is, amit a Royal Footgolf Club indított. A versenybe mindenki bekerül, aki legalább egyszer pályára lépett a szezonban. Minden egyes flight győztese felkerül egy külön tabellára. A legtöbb elsőséget gyűjtő nyeri a miniversenyt. Csak azok a flightok vesznek részt a versengésben, ahol legalább hárman, legfeljebb négyen alkotják a flightot. A nyolcadik, záró forduló után az összesítés alapján a legjobb tizenhat játékos novemberben méri össze tudását a Royal Flight Mini Kupán. Amennyiben egyenlőség van a játékosok között, úgy a FOB-on az abszolút rangsorban a több pontot elért játékos végez előrébb. A végső győztes térítésmentesen vehet részt a 2016/2017-es Hinora Winter Footgolf Touron. A második helyezettnek négy, a harmadiknak két ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a versenyszervező.

Németh GáborA szombati gyakorlónapon különleges versenyt hirdet a szövetség. Négyfős csapatok nevezhetnek a gyorsasági versenyre, ahol a 2-es szakaszt kell a legrövidebb idő és a legkevesebb rúgásszám alatt teljesíteni. A győztes alakulat egy palack 12 éves viszkivel gazdagodik. Itt egy kis segítség, miről is szól a játék:

A vasárnapi FOB-fordulóra nevezni péntek éjfélig lehet a magyarfootgolf@gmail.com vagy a bajnoksag@magyarfootgolf.hu email címen. Íme, a flightok vasárnapra:

13062474_635286053288126_7029348250073674012_n