Zsuppán győzelmét vitte a szél

Ellenállhatatlanul játszott a viharos erejű szélben az Outsiders játékosa, Zsuppán Péter a zirci Forest Hills Golf Club pályáján a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulójában. A nyolc állomásos sorozatban át is vette a vezetést a vasárnapi forduló legjobbja.

A FOB második felvonásán hatvanhárom játékos küzdött egymással és az elemekkel vasárnap. A térség általában szeles időjárására ezúttal inkább az orkán erejű jelző illett. A legjobban az Outsiders játékosa, Zsuppán Péter (fenti képen jobbra) alkalmazkodott a viszonyokhoz. Ez olyan jól sikerült neki, hogy magabiztos (öt rúgásra volt tőle a második Lengyel Béla) győzelmet aratott, 63 rúgását csak megközelíteni tudták. A hatvanhárom induló legjobbja a szenior elsőséget is bezsebelte. A felnőtt férfiaknál a sportág történetének első világbajnoka, Lengyel Béla (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak

IMG_1493

IMG_1495A junioroknál Tajtyi Ákos (BFGT, balra), a hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf, a képen díjjal) nyert, előbbi az abszolút kategóriában felnőtteket maga mögé utasítva a mezőny első felében végzett, utóbbi címvédőként második győzelmét aratta az idei kiírásban. Örömteli, hogy mind a junior, mind a női kategóriában több újonc is bemutatkozott. A csapatversenyt a Ferencváros nyerte a BFGT és a Royal előtt.

A szövetség a 2016-os FOB előtt szigorított a versenykiíráson a Hinora Winter Footgolf Tour tapasztalatai alapján. A versenykiírásban megfogalmazott zéró tolerancia elvét alkalmazva dohányzás vétsége miatt érvénytelenítette öt játékos eredményét.

A Footgolf Országos Bajnokság 2. fordulójának eredményei. Az országos sorozat harmadik körét Kisorosziban bonyolítják május 22-én. A végelszámolásnál a hat legjobb eredmény számít. Két kör után ÍGY fest a bajnokság.

Az idén életre hívott országos ranglistán a vasárnapi eredményeknek köszönhetően Németh Gábor (FTC Footgolf) állt az élre.

ranglista 0424

A Royal Footgolf Club által hirdetett különversenyben a flightok győzteseinek külön csatájában két kör után Kovács János, Papp Péter, Zsuppán Péter és Lichtner Zsolt tudott duplázni, azaz nyerte meg saját csoportjának versengését.