Felavatták a magyarok által tervezett pályát Surányban

Az Airport Footgolf Opennel avatták fel Szlovákiában a surányi pályát, aminek szakaszait a magyar szövetség alakította ki, és mostantól minden nap várja a játszani vágyókat Budapesttől mindösszesen száz kilométerre. Juraj Gubánié lett a győzelem, a csapatversenyt a mieink nyerték.

surány

Szeles időben tartották a surányi Airport Golf Club footgolf pályájának nyitó rendezvényét, amit Gelencsér Gábor, a magyar szövetség elnöke alakított ki északi szomszédunknál. A jó minőségű pályán negyvennél több játékos mérette meg magát, köztük hét magyarral, akik mind a tervezett rúgásszám (72) alatt fejezték be a csütörtöki versenyt.

surányÍgy is hazai footgolfos örülhetett a végén, Juraj Gubáni -9-es eredményénél nem született jobb, a pálya debütálása okán ez mostantól a pályacsúcs. Gelencsér Gábor második (-8), Tomas Bartko harmadik (-7) lett. Balázsi Csaba, Varga Gábor (mindkettő -5), Podusil György, Németh Gábor (mindkettő -4), Tajtyi Róbert (-3) és Hinora Ferenc (-1) is remekelt a magyar küldöttségből. A háromfős csapatversenyt az egyéni eredmények alapján számítva a Balázsi, Gelencsér, Varga trió nyerte a Gubáni, Marek Smihel, Bartko, valamint a Tajtyi, Hinora, Németh hármas előtt.

– Nagyon kitettek magukért a szervezők, igazán profi módon szervezték meg a nyitóversenyt. Sok ilyenre van szüksége a sportágnak – fogalmazott Gelencsér Gábor, akinek volt magyar társa is az előkészületekben, a profi golfozó, Hideg Dániel is segítette a munkát.

– Rengeteg kiváló szlovák és magyar játékos tette tiszteletét Surányban, ezért különösen jó érzés tölt el a győzelem miatt egy ilyen magas színvonalú versenyt követően – mondta Juraj Gubáni. – Gratulálok a magyaroknak a csapatgyőzelemhez és saját klubomnak, a Senecnek, mert hétről hétre jobban játszanak. Külön köszönet Maros Oscadliknak és csapatának, hogy mostantól Szlovákia egyik legjobb footgolf pályájának ad otthont az Airport.

surány

Oscadlik egyébként golfozóként maga is részt vett a footgolf versenyen. Érdekesség, hogy a verseny végeztével a fanatikus footgolfosok lejátszották még egyszer a tizennyolc szakaszt, ami után Balázsi és Bartko bizonyultak a legjobbaknak, övék a nem hivatalos pályacsúcs (-13).

A pálya körülbelül száz kilométerre van a magyar fővárostól, és körülbelül négyezer forintért a hét minden napján lehet rajta footgolfozni.