Túrázó magyarok

A hétvégén sem magyar bajnoki forduló, sem európai nagy verseny nem volt, a magyar játékosok azonban nem tétlenkedtek. Kihasználva a lehetőséget, Szlovákiába látogattak, hogy három különböző eseményen lépjenek pályára.

A szlovák footgolf bajnokság negyedik fordulóján három magyar is rajthoz állt a BFGT együtteséből. Tajtyi Róbert 6., Podusil György 15., Czirbus Tamás 24. lett.

– Több opció is felmerült a hétvégi programmal kapcsolatban, végül a szlovák verseny mellett döntöttünk – ismertette a tervezés fázisát Czirbus Tamás. – Egyikünk sem ismerte a pályát, úgy érkeztünk Sándorfára (Prievaly). Technikás pálya, nem túl hosszú szakaszokkal. Ez viszont alkalmassá teszi, hogy igazi jó kis gyakorlópálya legyen. Azt veszem észre, rohamosan fejlődnek a szlovákok, egyre több pályán játszhatnak és jönnek a trónkövetelők, jó kis játékosokat húznak elő a kalapból.

szlovák tour 4. forduló

Népes magyar küldöttség utazott Skalicára a hétvégén a Nad-Ress Cup elnevezésű tornára, ahol Németh Renáta nyerte a hölgyek versenyét, míg a junioroknál Tajtyi Ákos (BFGT, fenti képünkön balra) második lett.

holehunters szlovákia

– Igazán kellemes pályát ismertünk meg a Grafobal Group Golf Resort Skalicában – fogalmazott Pusztai Tamás (Hole Hunters, balra, lent). – A zircire hasonlít kicsit, technikás pálya, meg kell találni az íveket, van bőven bunker is benne. Nagyon profi volt a szervezés. Klubunknak ez a tapasztalatszerzésről is szól, idén szeretnénk minél több helyen megfordulni, minél több tapasztalatot gyűjteni, amivel stabilabbá válhat a játékunk, és tovább tudunk fejlődni.

Az egyéni versenyek mellet csapatban is érdekeltek voltunk. A Royal és a Royal-Issimo Footgolf Academy egy-egy csapata Malackán (Malacky) járt, ahol a FootGolf Bratislava és a FootGolf Petrzalka együttesével csapott össze egy barátságos kupa keretein belül. A játék vegyes flightokkal indult, klubonként a három legjobb eredmény számított. Tizennyolc szakasz után a negyedik Royal-Issimo búcsúzott a további küzdelmektől. A bennmaradt három gárda tiszta lappal indult neki a második körnek, ahol egyetlen rúgással a pozsonyiak bizonyultak jobbnak a Royalnál, míg értelemszerűen a Petrzalka lett a harmadik. A két kör alapján legjobb egyéni eredményt Tomas Kikus érte el, míg Hrutka János hole-in-one-t ért el.

royal fg

– Többen most jártak először ezen a pályán, Imre Lajos személyében még újoncot is avattunk – mondta a Royal játékosa, Varga Gábor. – Csodálatos időnk volt, a visszavágót minél hamarabb szeretnénk megejteni. Később megjelölendő időpontban, Kisorosziban látjuk majd vendégül a szlovákokat.

A szezon most indul be igazán, a héten Írországban bonyolítják a European Footgolf Tour második fordulóját, jövő héten pedig Kisoroszi ad otthont a Footgolf Országos Bajnokság harmadik körének.