A footgolf csúcsa

Másodszor rendezte meg a Parlament Sportegyesület és a HGS PR Ügynökség a Footgolf Csúcs Kupát Kisorosziban, a Magyar Golf Klubban, amely hármas holtversenyt hozott. A versenyt Csampa Zsolt, a Parlament SE elnöke, a Belügyminisztérium helyettes-államtitkára és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója nyitották meg.

Csampa Zsolt footgolf csúcs kupa

Csampa Zsolt is labdába rúgott

A Footgolf Csúcs Kupa másodszor látogatott már Kisorosziba, ahol idén is összemérte tudását az Országgyűlés, az üzletemberek és az újságírók csapata. Az idei versenyen az egyéni kategória győztese Bódi András (Országgyűlés, kék felsőben) lett 83 ponttal. A verseny kiélezettségét mutatja, hogy a dobogós helyezések hármas holtversenyben, az utolsó szakaszokban elért pontok különbsége alapján dőltek el. A második helyezett Sarkadi Gábor, a harmadik Nádudvari Zoltán lett, ugyancsak 83-83 ponttal.

Bódi András

Győztes rúgás

– Tudtam, hogy létezik ez a sportág, de még nem játszottam előtte. Gondoltam, olyan lesz, mint a golf, jól kell célozni, csak lábbal és nagyobb labdával. Tulajdonképpen így is lett – mondta nevetve a győztes, aki legközelebb a családját is magával szeretné hozni. – A gyerekeknek ezt látniuk kell, de mindenkinek ajánlani fogom. Nagyon szép a környezet, ilyen közegben sportolni szinte már kiváltság.

Horváth Gábor footgolf csúcs kupa

Horváth Gábornak a homok sem volt akadály

Az üzletemberek csapatát erősítette Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára (a képen jobbra). – Harmadszor footgolfoztam, ez annyi előnyt azért jelentett, hogy tisztában voltam nagyjából a pálya kialakításával. Most is nagyon jól éreztem magam. A szervezés, a hangulat, a körülmények szokás szerint kifogástalanok voltak. Remek játékostársakat is kaptam. Pár rúgással lehetett volna kevesebb, a koncentráció nem volt mindig tökéletes. Nem baj, jövünk még játszani, és azt is felmérjük, vajon jobb vagy bal lábasnak fekszik-e jobban a pálya.

– Szeretem ezt a játékot, jártunk már itt többször, igazi társasági sport – fogalmazott az újságírókat erősítő Borsi László (lent). – Ha akarod, verseny-, ha akarod, hobbisport, ami biztos: jó környezetben vagy, és mozgásnak sem utolsó. Nem is volt nehéz összehozni a társaságot, szívesen jöttek a kollégák. Gyorsan rá lehet kapni az ízére. Mi aktívan futballozunk, de bizonyos kor fölött ez lehet a tökéletes választás. Aki már nem tud annyit futni, de a gömbérzéke még megvan, az itt érvényesülhet. Nekem egy 92 éves néni példája lebeg mindig a szemem előtt, akit láttam teniszezni. Bottal, nehezen jutott el a pályáig, de ott félórát ütögetett. Na, erről szól a sport!

A csapatversenyt a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja nyerte 88 pontos átlaggal, második lett a Magyar Újságíró Válogatott 88,8 ponttal, az Üzletemberek csapata végzett harmadikként 91,3 ponttal.

Borsi László footgolf csúcs kupa

Borsi László már nem először járt Kisorosziban

– Voltak félelmeink, de a tavalyi felhőszakadáshoz képest az a pár csepp eső egyáltalán nem volt zavaró – mondta a versenyt követően Forgács István a szervező HGS PR és Rendezvényszervezõ Ügynökség vezetője, felidézve a tavalyi első alkalmat, mikor özönvízszerű eső zúdult a pályára a játék kezdetekor. – Akik tavaly ennek ellenére végigcsinálták, szinte mind itt voltak most is. A sportág most mutatta meg igazi arcát a napsütésben. Sokan nem ismerték a játékot, bevallásuk szerint nem is gondolták volna, hogy ilyen jó lesz. Le kell győzni az ismeret hiányát, meg kell mutatni az embereknek a footgolfot, hogy minél többen megszerethessék. Tavaly volt először Footgolf Top Kupa, aminek sikerén felbuzdulva úgy gondoltuk, legyen ennek folytatása, és minden évben rendezzünk egy ilyen eseményt. Most a második után kijelenthetem, hogy biztosan lesz harmadik is.

A díjakat Érsek-Csanádi László, a Porsche Hungária Kft. nagybani értékesítési igazgatója, Fejes Tibor, az E.On Energiakereskedelmi Kft. tömeges értékesítési és marketing igazgatója, Nemes Ivó, a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Magyar Zoltán, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya és Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke adták át. A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, a védnök pedig Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára.

Kiemelt támogató:

E.ON Energiakereskedelmi Kft.

Támogatók:

Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft

Porsche Hungária Kft.

Mix Magazin

Piac és Profit Üzleti Magazin

Horfer Serleg Kft.

Az esemény szervezői:

Parlament SE,

HGS PR Ügynökség

Footgolf Hungary Kft.