A labdarúgás ékkövének tartják a footgolfot a kecskemétiek

A Kecskeméti labdarúgó utánpótláscsapat Monoron, a Paplapos Golf Clubban próbálta ki a footgolfot. A játékosok nagyon élvezték a játékot, az edzők pedig hamarosan visszatérnek, de akkor már az egész klubot hozzák magukkal.

kecskemét

A Kecskeméti LC KTE SI, azaz a Mercedes-Benz Kecskemét Labdarúgó Akadémia 12 éven aluli csapata látogatott Monorra, hogy színesítse a labdarúgással teli hétköznapokat.

kecskemét

– Egyéni képzésre kerestünk módszereket, mikor megtaláltuk a footgolfot. Felvettük a kapcsolatot a szövetséggel, és eljöttünk játszani. Gyönyörű környezetbe csöppentünk, és azon túl, hogy láttam, mennyire élvezték a srácok a játékot, az is biztos, hogy előnyükre vált, főleg a kapusaink remekeltek. Tökéletes kiszolgálásban részesültünk, minden segítséget megkaptunk, hogy gördülékeny legyen a játék – összegzett Kemenes György, az U12-esek vezetőedzője.

kecskemét

– A futball társadalomnak szüksége van a kiegészítő sportágakra, az embereknek pedig a természetre, a versenyzésre és a játék örömére, hogy ebben a rohanó világban egy kis időt egymásra szánjanak, lassítsanak pár órára. Na, ez a footgolf – summázott Kiss-Lőrinc György edző. – Biztos lesz folytatása, a megyében népszerűsíteni fogjuk. Minden korosztálynak remek csapatösszetartó tréning, hamarosan visszajövünk a teljes klubkerettel. A pályák sokszínűsége rákényszeríti a gyerekeket, hogy koncentráljanak, előre lássák a rúgást, és ki is vitelezzék azt a megfelelő technikával. A foci a legvonzóbb sportág a világon, ennek ékköve a footgolf.

kecskemét