Kis lépésekkel a nagy célok felé

A harmadik fordulójához érkezett a Footgolf Országos Bajnokság (FOB). Vasárnap 10 órakor, a Kisorosziban található Magyar Golf Club hagyományos pályáján bonyolítják a nyolc állomásból álló sorozat aktuális körét, a Hörmann footgolf versenyt. Zsuppán Péter és Major Ilona már most triplázhat.

Zsuppán Péter vezeti a bajnokságot

Zsuppán Péter vezeti a bajnokságot

Két forduló elteltével sokat még nem lehet számolgatni, de ha valaki zsinórban harmadszor is megnyeri a kategóriáját, komoly lépést tehet a végső győzelem felé. A legjobb úton halad ezen a téren Zsuppán Péter (Outsiders) a szenioroknál és Major Ilona (FTC Footgolf) a hölgyek között. Mindketten megnyerték az első két fordulót, egy esetleges harmadik siker pedig már komoly lépés lehet a 2016-os bajnoki cím felé. A nyolc forduló végén a legjobb hat eredmény számít az összesítésnél.

major ilona

Major címvédőként vágott neki a szezonnak

Zsuppán egyébként abszolútban sem áll rosszul, kétszer is dobogóra állhatott, amivel vezet a két ferencvárosi, az idei vb-n legjobb magyarként záró Németh Gábor és a 2012-es világbajnok, Lengyel Béla előtt. A felnőtt férfiaknál Lengyel, Németh, Papp Péter (BFGT) a sorrend a harmadik fordulót megelőzően. A szenioroknál Zsuppánon kívül Balázsi Csaba (BFGT) és Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC) fér még fel a képzeletbeli dobogóra. A hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf) és Pusztai Panna (Hole Hunters) fej-fej mellett üldözi Majort. A junioroknál Juhász Donát (FTC Footgolf) és Tajtyi Ákos (BFGT) is nyert már versenyt, viszont eddig csak egyszer-egyszer léptek pályára, a Royal-Issimo Footgolf Academy fiatalja, Kókai Bence viszont mindkétszer érmet szerzett, ezzel pedig vezet is. A csapatok különversenyében FTC Footgolf, Outsiders, BFGT a sorrend.

Így áll a bajnokság két forduló után

ranglista0519grand marnierAz év elején bevezetett ranglistán szorgalmasan gyűjtögetik a versenyzők a pontokat a hazai és nemzetközi versenyeken. Németh Gábor őrzi előnyét (2120 pont) Renczés Gábor (1910) és Tatjyi Róbert (BFGT, 1840) előtt.

Az idei FOB-ra a Royal által meghirdetett flightversenybe minden olyan flight győztese bekerül, ahol legalább hárman szerepeltek. Eddig Zsuppán, Papp, Lichtner Zsolt és Kovács János tudta kétszer is megnyerni saját csoportját.

FOB3

HÖRMANN FOOTGOLF VERSENY 3. FORDULÓ STARTLISTA