Németh Gábor az év játékosa

A péntek esti Kick Off Party-n adták át a szezon legjobb footgolfosának járó díjat. Elsöprő többséggel a Ferencváros mindössze egy éve footgolfozó játékosát, Németh Gábort találták a legjobbnak a klubvezetők.

németh gábor– Még nem is fogtam fel igazán – reagált a hírre rögtön a díjátadást követően Németh Gábor. A tavalyi Footgolf Országos Bajnokság második helyezettje, a téli bajnokság, a Hinora Winter Footgolf Tour bronzérmese, a januári világbajnokság legjobb magyarja bő egy évvel ezelőtt rúgott először labdába golf pályán. – Számítottam arra, hogy a legjobb három között végezhetek ma, de nem számítottam rá, hogy első is lehetek. Voltak ugyanis olyan eredmények, amik jobbak az enyémnél. Nem nyertem meg ugyanis egy sorozatot sem, de a FOB-on nem voltam a legjobb tízen kívül egy versenyen sem, a téli tornán pedig többször is állhattam dobogóra.

Elmondása szerint azért is nagy dolog ez az elsőség, mert szakmai elismerésnek tartja, hogy a klubok vezetői tartották őt a legjobbnak. A titkos szavazást elsöprő fölénnyel nyerte meg.

– Talán a kiegyensúlyozottságomat értékelhették, hogy nem volt hullámzó a teljesítményem. Úgy állok hozzá egy versenyhez, hogy nem elsősorban nyerni akarok. Magamat akarom legyőzni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból az adott körülmények között. A többiek eredményére úgysincs ráhatásom. Mindig jobb és jobb akarok lenni, de szinte nincs tökéletes teljesítmény. Egy ilyen alkalom volt, azóta tartom a zirci pályán a rekordot, ott minden összejött. Sokan azt mondják, kell szerencse is, de nem hiszek a szerencsefaktorban, inkább azt mondom, ez a felkészülés találkozása a lehetőséggel.

németh gábor

Bár, csak egy éve footgolfozik, már gyerekkorában lerakták az alapot ahhoz, hogy most pontosan célozzon.

– Korábbi sikereim alkalmával sokaknak megköszöntem már a segítséget. Ezt most édesapámnak szeretném ajánlani, akivel gyerekkoromban célbarúgó versenyeket tartottunk kiskapura. Innen is üzenem neki, hogy érdemes volt azokat az éveket ezzel tölteni.

További jelöltek voltak: Balázsi Csaba, Bogár Krisztián, Lengyel Béla, Nagy Balázs, Tajtyi Róbert, Varga Gábor.