Rekordszámú nevező és pályacsúcs

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) harmadik körében, a Kisorosziban található Magyar Golf Club régi pályáján közel kilencven játékos vágott neki a tizennyolc szakasznak a Hörmann Footgolf Versenyen. A legjobban Bacskai Bence teljesített, az ellenfeleket és a hőséget is legyőzte.

Bacskai Hörmann

A FOB harmadik fordulója, a Hörmann Footgolf Verseny nyári kánikulában és rekordszámú nevezővel indult vasárnap. Egy híján kilencven induló nevezett a fordulóra, sőt, még versenyen kívül is többen elindultak. A Magyar Golf Club hagyományos pályáján az elrúgók többségét a héten áthelyezték a szervezők, ezért ugyan a lyukak pozíciói nem változtak, más irányból kellett közelíteni a befejezéshez, ami élvezetesebbé és kiszámíthatatlanabbá tette a szakaszokat. Bár, elsőre úgy tűnt, nehezebb lett a pályakialakítás, az eredmények mégsem ezt igazolják. A szélcsendes versenyben a gyors pályát a kijelölt 72 rúgás (par) alatt tizennyolcan is tudták teljesíteni.

Bacskai Bence (Hole Hunters) egyetlen lövéssel volt jobb (65), mint Balázsi Csaba (BFGT) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf, mindkettő 66), a második helyet Balázsi a 9-6-3-1 szabály alapján szerezte meg Bogár előtt. Bacskai ezzel rekordot állított fel, ugyanis korábban a 66 volt a legjobb, magyarok által tartott eredmény, igaz, a megszokott elrúgóhelyekről.

(fotó: Hole Hunters)

Bacskai rápihent a győzelemre (fotó: Hole Hunters)

Szombaton gyakoroltunk, akkor szembesültünk a módosításokkal. Könnyebben tudtunk így ma alkalmazkodni – fogalmazott a győztes. – Edzésen ugyanúgy megyek, mintha verseny lenne, nem próbálgatok különböző opciókat, szögeket. Egyszerűen csak levonom a következtetéseket. Vasárnap az első kilenc szakaszt követően 37-tel, azaz +1-gyel fordultam, átlagos volt az eredményem, aztán a második etapon -8-at rúgtam. A nagy meleg nem zavart, jól bírom a hőséget, még alá is öltöztem.

Az abszolút kategóriában Zsuppán Péter (Outsiders) megőrizte vezető helyét, Balázsi Csaba és Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC) fér még oda a képzeletbeli dobogóra.

A felnőtt férfi kategóriában Bacskai, Bogár, Podusil György (BFGT) lett a sorrend, ott Németh Gábor (FTC Footgolf) vezet Tajtyi Róbert (BFGT) és Lengyel Béla (FTC Footgolf) előtt.

(fotó: Hole Hunters)

A szeniorok kategóriáját az áprilisi Albert pályára meghirdetett edzésmenő versenyt is megnyerő Balázsi Csaba nyerte Biró László (Outsiders) és Renczés Gábor előtt. Három kör után az élen álló hármas (Zsuppán, Balázsi, Renczés) első és harmadik tagja között mindösszesen harminchárom pont a különbség.

(fotó: Hole Hunters)

Major Ilona triplázott (fotó: Hole Hunters)

A hölgyeknél heten álltak rajthoz, Major Ilona (FTC Footgolf) triplázott, eddig mind a három kört megnyerte. Nagy Niki (FTC Footgolf) és Erdélyi Nóra (Magyar Telekom DSC) kapta az ezüst és bronzérmet. A nyolcfordulós bajnokság feléhez közeledve Major egyre közelebb kerül a címvédéshez, Nagy Niki (FTC Footgolf) és Pusztai Panna (Hole Hunters) a közvetlen követői.

A junioroknál Juhász Donát (FTC Footgolf, lent) kettőből kettőt nyert, a zirci, második fordulót kihagyta, viszont az első forduló után most a harmadikat is megnyerte Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) és Tajtyi Ákos (BFGT) előtt. Összetettben Kókai vezet Juhász és Tajtyi előtt.

A csapatversenyt a BFGT nyerte a Hole Hunters és az FTC Footgolf előtt. A negyedik forduló előtt FTC, BFGT, Outsiders a sorrend.

A FOB 3. fordulójának eredménysora

A FOB állása három kör után

Juhász Donát

A hétvégi szlovák verseny és a FOB harmadik fordulója után az országos ranglistán Bacskai Bence átvette a vezetést, és már hatan vannak kétezer pont felett.

ranglista 0522

A Royal Footgolf Club által meghirdetett flightversenyben Kovács János és Papp Péter (BFGT) tudott eddig mind a három ízben a csoportja élén végezni a három forduló alatt.

A negyedik fordulót szintén Kisorosziban, az Albert pályán bonyolítják június 12-én.