Újra játszható az Albert pálya

Az áprilisi tesztidőszakot követően idén további alkalmakat biztosit a Kisorosziban található Magyar Golf Club, hogy a megszokott pálya mellett az Alberten is lehessen gyakorolni.

A tavalyi nemzetközi versenyen, a European Footgolf Tour utolsóelőtti állomásán sikeresen tért vissza a footgolf körforgásba az MGC hátsó golfpályája. Az Albert pályán azóta is voltak és lesznek is versenyek, a Magyar Footgolf Szövetség most megállapodott a klubbal, hogy az alábbi időpontokban tee time foglalható és használható az Albert pálya:

2016. június 6-7. (hétfő-kedd)
2016. július 18-19. (hétfő-kedd)
2016. augusztus 15-16. (hétfő-kedd)
2016. szeptember 19-20. (hétfő-kedd)
2016. október 24-25. (hétfő-kedd)
2016. november 14-15. (hétfő-kedd)
2016. december 19-20. (hétfő-kedd)

albert pálya2

Ezen kívül, a következő versenyek lesznek az Albert pályán:

2016. június 12. vasárnap – FOB 4. forduló
2016. október 2. vasárnap – EFT nemzetközi verseny, 2. játéknap

Áprilisban és május első napjaiban már lehetett tesztelni a pályát. Az erre az időszakra meghirdetett Footgolf Napokon Balázsi Csaba (BFGT) érte el a legjobb eredményt, a par 72-es pályán -3-mal zárt, ezzel egy rúgással bizonyult jobbnak klubtársánál, Papp Péternél.

A harmadik helyen négyes holtverseny született Kocsis Sándor, Biró László (mindkettő Outsiders), Németh Gábor (FTC Footgolf) és Gelencsér Gábor (EMFGSE) között. A győztes a 2016-os Footgolf Országos Bajnokság fordulóin három, a második helyezettek két, a harmadikok egyenként egy-egy ingyenes részvételt nyertek.

Footgolf Napok végeredmény:

1. Balázsi Csaba (BFGT) 69
2. Papp Péter (BFGT) 70
3. Kocsis Sándor (Outsiders) 71
Biró László (Outsiders) 71
Németh Gábor (FTC Footgolf) 71
Gelencsér Gábor (EMFGSE) 71

papp péter

Papp Péter

– Nagyon jónak tartom a kezdeményezést, sokkal több ilyenre van szüksége a sportágnak, hogy minél színesebb és izgalmasabb legyen a játék. Talán a golfklubokkal is könnyebb megkedveltetni a footgolfot, ha kezdetben csak bizonyos napokon vehetjük birtokba a pályáikat – fogalmazott Papp Péter, aki nemzetközi rutinja okán is úgy gondolja, csak előnyére válhat a magyar játékosoknak, ha minél több különböző pályán játszhatnak. – Az Albert pályán tavaly a brit klasszis Paul Oliverrel játszottam. Fájó volt látni, mennyivel jobban meg tudta játszani a pályát, mint mi. Azt is láttam, mit hagyott még benne. Állítom, ez a legjobb minőségű, legváltozatosabb pálya idehaza, élmény rajta játszani. Mindenre szükség van, akadnak hosszabb és rövidebb szakaszok, technikás, izgalmas befejezések. Színesebbé tehetőek a versenyek úgy, ahogy a szövetség tette most hétvégén a régi pályán azzal, hogy az elrúgók többségét áthelyezte. Olyat is láttam már külföldön, hogy több lyuk van lefúrva, és minden versenyen másikat használnak, a többit meg lefedik, ezzel is variálva a pályákat.