Papp Péter és a csapat második Szlovákiában

A European Footgolf Tour hatodik fordulójában, a szlovákiai Malackán hazai győzelem született. Tomas Bartko mögött minimális különbséggel Papp Péter második lett, a csapatversenyben ezüstérmet nyert a magyar küldöttség.

Közel harminc magyar játékos vett rész a világ legrangosabb sorozatának aktuális fordulójában. Az északi szomszédunknál rendezett EFT-fordulót Tomas Bartko nyerte a kijelölt rúgásszámnál (par) 16-tal jobbat produkálva. Csupán egyetlen lövéssel volt többje Papp Péternek (BFGT), aki ezzel a 2016-os év legjobb magyar eredményét érte el, megkaparintva a nagyon értékes második pozíciót. A képzeletbeli dobogóra a szlovák Tomas Kikus ért még oda.

(fotó: Footgolf Senec)

Papp Péter 2. helyen zárt (fotó: Footgolf Senec)

– Ismerős pálya volt ez sokunknak, tavalyhoz képest még könnyebb is lett. Sokat javítottak a szervezők a pályán, volt korábban néhány olyan lyuk, ahol a szerencse túl nagy szerepet kapott – fogalmazott a friss ezüstérmes, Papp Péter. – Kihasználtuk a gyakorló napot, szombaton pedig jól szerepeltek a magyarok, többen is az élmezőnyben végeztek. Én sem lehettem elégedetlen, úgy ültünk le a magyar-izlandi Eb-mérkőzésnek, hogy nyugodtan várhattuk a folytatást. Az meg, hogy a külföldiekkel együtt drukkoltunk a magyaroknak szombat este úgy, hogy az argentin Perrone testvérek lettek a főszurkolóink, amikor már kezdtünk csüggedni, hatalmas lökést adott a vasárnapi folytatásra. Feldobottan léptem pályára, és minden sikerült. Nem tudtam, hogy az esélyesek közül az előttünk és mögöttünk haladó flightokban ki hogy áll, ezért nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, a második helyre jöttem fel a szombati hetedik helyről. Egyetlen ponttal maradtam le a szétlövés lehetőségétől, de Tomas Bartko nagyon megérdemelte a győzelmet, jól játszott a két nap során. Az egész magyar különítménynek nagyon köszönöm a támogatást, de különösen a BFGT-s csapattársaimnak, igazi barátként segítettek, támogattak főleg a hajrában.

magyar szlovákiában

A legjobb tízbe még két magyar, Zsuppán Péter (7., Outsiders) és Lengyel Béla (8., FTC Footgolf) fért be. Németh Gábor (FTC Footgolf) 12., Gelencsér Gábor (EMFGSE) 14., Cziffra Zoltán (Hole Hunters) 15., Czirbus Tamás (BFGT) 19. lett.

(fotó: Footgolf Senec)

Tajtyi Ákos a legjobb junior (fotó: Footgolf Senec)

A juniorok versenyét Tajtyi Ákos (BFGT) nyerte, aki most már rendszeres látogatója a nemzetközi versenyeknek is. – Igyekeztem az első kilenc szakaszt befejezni a kijelölt rúgásszámból teljesíteni, és a következő kilencet par alatt megjátszani – mondta a verseny után Ákos. – Nagyon jó pálya volt, komoly ellenfelekkel, szeretek a felnőttekkel is versenyezni. Most szlovák, belga és osztrák is volt a csoportomban a hétvégén. Focizom is, a kettő jól kiegészíti egymást. A footgolfban a kezdőrúgásokkal a távoli, pontos lövéseket tudom gyakorolni és a pontos passzokat, ami jól jön a focipályán. Meccs közben pedig gyorsan túl kell lépni a hibákon, ez pedig segít a footgolfban, ahol azonnal tovább kell lépni egy elrontott lövés után.

A hölgyeknél a 2002-es születésű, a csütörtökön Kisorosziban rendezett IV. Junior Országos Footgolf Kupán diadalmaskodó, szlovák Rebeka Rezna végzett az élen.

A csapatversenyt a szlovákok nyerték a mieinket és a belgákat megelőzve.

A Tour nem pihen, a soron következő hétvégén Csehországba látogat a mezőny.