Négy magyar a legjobb tízben

A világ legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour a hetedik fordulójához érkezett a hétvégén. Csehországban megismétlődött a múlt heti szlovákiai végeredmény, ami a győzteseket illeti. Tomas Bartko és a szlovák csapat bizonyult ismét a legjobbnak, a mieink másodikok lettek a csapatversenyben, a legjobb magyar Gelencsér Gábor volt.

Az EFT hetedik fordulóját a Prága melletti Golf Club Botanikában bonyolították a hétvégén. A kétnapos versenyt a szlovák Tomas Bartko nyerte, aki a győzelmek számában beérte a holland Jim Kuiperst, aki a török és holland állomáson diadalmaskodott. A szlovák Bartko a múlt heti verseny után most is nyerni tudott. Honfitársa, Dusan Vangel lett a második, miután szétlövésben megverte az ugyanazt az eredményt elérő, holland Guido Voorendtet, akinek így be kellett érnie a bronzéremmel.

Rögtön mögötte Gelencsér Gábor (EMFGSE) végzett a negyedik pozícióban. A múlt héten is remeklő Papp Péter hatodik, az első nap eredményei alapján a döntő flightba kerülő Podusil György (mindkettő BFGT) nyolcadik, míg a második napon brillírozó Balán Zoltán (FTC Footgolf) kilencedik lett.

Nagyon jól szervezett verseny volt, a rekkenő hőségben odafigyeltek a játékosok ellátására, két helyen is volt változatos kínálatú frissítő pont. Tizennégy szakasz igazán gyönyörű, talán négy az, amelyiken változtatni kell a jövőre nézve – mondta a verseny után Gelencsér Gábor, a legjobb helyezést elérő magyar, aki elégedett volt a hétvégi teljesítményével. – Kiegyensúlyozottan tudtam játszani, ez volt a kulcs, valamint a sárga karó a vizes akadálynál, ami megmentette a vasárnapi játékomat. Nélküle a tóban kötött volna ki a labda, de visszapattant a pálya közepére. Külön köszönöm a magyar csapatnak a támogatást, igazi csapatként működtünk újfent. Gratulálok is az újabb dobogós helyezéshez!

A csapatversenyt a szlovákok nyerték, megelőzve a magyar, valamint a holland küldöttséget.

EREDMÉNYEK

Az EFT legközelebb egy hét szünetet követően Olaszországba látogat július második hétvégéjén.