Nekünk a Balaton…

Újabb mérföldkőhöz érkezett a honi footgolf élet. A hétvégén a festői környezetű, balatongyöröki Golf Club Imperial adott otthont az I. FTC-Fischer Klíma Footgolf Cupnak, jövő héten pedig a Footgolf Országos Bajnokság aktuális fordulóját is itt rendezik.

czirbus zsuppán tajtyi

Czirbus Tamás, Zsuppán Péter, Tajyti Róbert

A nyár közepi dátum ellenére extrém időjárási körülmények között, közel hatvan km/h-s széllökések mellett rendezték a balatongyöröki pályaavató versenyt közel ötven fő részvételével. Zsuppán Péter (Outsiders) szétlövés után bizonyult jobbnak Tajtyi Róbertnél (BFGT), míg az abszolút kategória harmadik helyét Czirbus Tamás (BFGT) csípte meg.

– Szépnek és jónak mondanám, hiszen nyertem – nyilatkozta nevetve a pálya milyenségét firtató kérdésünkre Zsuppán Péter, a pályaavató I. FTC-Fischer Klíma Footgolf Cup nyertese, aki a kijelölt rúgásszámnál (par 72) kettővel jobbat rúgva Tajtyi Róberttel (BFGT) holtversenyben végzett az élen, majd nyerte meg a szétlövést. – Nagyon nagy szó, hogy újabb pályán játszhattunk, ettől lesznek a versenysorozatok egyre izgalmasabbak és nyitottabbak. Úgy tűnik, a szeles időben rendezett versenyek fekszenek, ez már a harmadik ilyen, amit megnyertem. Szerencse is kellett, hiszen még egy hole-in-one-t is rúgtam. Szívesen jövök jövő héten is a bajnoki fordulóra. Szélcsendben szerintem jobb eredménnyel nyer majd valaki, a többség szerint 66, 67 rúgásig lehet elmenni.

SONY DSC

Tajtyi Ákos és Zsuppán Donát

A győztes fia, Zsuppán Donát nem csak a junior kategóriában elért második helyével hívta fel magára a figyelmet, hanem sportszerűségével is. A rosszul felvezetett eredmény miatt ugyanis őt hirdették ki elsőnek, de ő jelezte a tévedést, és a világ legtermészetesebb dolgaként adta át az első helyért járó díjat az igazi győztesnek, Tajtyi Ákosnak.

– Erről szól a sportágunk – kommentálta a történteket Gelencsér Gábor, a magyar szövetség elnöke, aki a verseny után kiemelte, a szövetség mindent megtesz, hogy minél nagyobb teret hódítson a sportág, és ehhez pont ilyen példaértékű viselkedésre van szükség. Viszont meglátása szerint a játékosok egy részének van mit tanulnia a szabályok betartása, sportszerűség és viselkedés terén, hogy ne ártsanak, hanem emeljék a sportág imidzsét. – Reméljük, hogy van létjogosultsága sportágunknak a pályán, hiszen a szövetség hosszú távú terve, hogy regionálisan mindenhol ott legyünk, be tudjunk vonzani új játékosokat és minden nagyobb régiónak legyen saját pályája. Egy újabb megyében lehet “grundunk”, és remélem, hogy Balatongyörökön és környékén is kinövi magát a footgolf. A pálya nemzetközi szintű versenyeknek is bátran otthonául szolgálhat, büszkék lehetünk rá, hogy ilyenen játszhatunk. A kialakítás remekül sikerült – összegzett a Fociclub.hu-nak az elnök.

SONY DSC

Erdélyi Nóra

– Az MFGSZ folyamatos erőfeszítéseinek köszönhetően újabb pályán vagyunk jelen, amiért hálásak lehetünk, akárcsak a klub vezetőjének, Sonja Gschwendtnernek és stábjának a kivételes minőségű pályáért – fogalmazott Németh Gábor, a kupa egyik szervezője. – A Fradi Footgolf már az első megkeresés alkalmával igent mondott, hogy a rendezője lehessen a pályaavató versenynek. A  tervezés megkezdésekor már tudtuk, hogy lehetőségeinkhez mérten olyan élményt kívánunk nyújtani amely az újonnan próbálkozókat még inkább megragadja és ami a meglévő játékosoknak is újdonság lehet. Elképzeléseink megvalósításában szponzoraink nyújtottak segítő kezet. A Fornetti édes és sós falatokkal, a Veritas Gold ásványvízzel növelte a kupa színvonalát. A Fisher Klíma felajánlásának köszönhetően pedig az első pénzdíjas versenyt mi rendezhettük Magyarországon.

– Kovács Tituszon keresztül keresett meg minket még a szezon kezdete előtt a footgolf szövetség – emlékezett vissza a téli első találkozásra Gschwendtner Sonja, a balatongyöröki Golf Club Imperial klubigazgatója. – Megismerkedtem a sportággal és felvázoltam a benne rejlő lehetőségeket a tulajdonosainknak. Motoros és tenisz klubok, vitorlások is tartottak már nálunk rendezvényeket, mindig nyitottak vagyunk az újra. A hétvégi verseny volt az első, jövő héten az országos bajnokság aktuális fordulóját is itt tartjuk. Először láttam élőben, milyen is maga a játék, nagyon tetszett, szinte biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban lesz folytatása az együttműködésünknek.

SONY DSC

EREDMÉNYEK

FOB 5. FORDULÓ