Szlovák győzelem a Balatonon, Major Ilona megvédte bajnoki címét

Tomas Bartko nyerte a Footgolf Országos Bajnokság 5. fordulóját. A Golf Club Imperial balatongyöröki pályáján a kijelölt rúgásszámnál tízzel jobbat (62) rúgva nyert a szlovák játékos. A nyolcfordulós bajnokság ötödik köre után biztossá vált, hogy Major Ilona előnye behozhatatlan, mind az öt kört, egyúttal a 2016-os kiírást is megnyerte.

A FOB először vizitált a pár hete bemutatkozott balatongyöröki Golf Club Imperial pályáján. A több szlovák versenyzőt is magába foglaló, nyolcvanfős mezőny tökéletes nyári időben vágott neki a tizennyolc szakasznak. A legjobban északi szomszédunk egyik legjobbja, Tomas Bartko játszott, aki a par 72-es pályán 62 rúgással bizonyult a legjobbnak megelőzve Bogár Krisztiánt (FTC Footgolf) és Badó Szilárdot (Magyar Telekom DSC). Öt forduló után Zsuppán Péter (Outsiders) vezet Németh Gábor (FTC Footgolf) és Bacskai Bence (Hole Hunters) előtt.

– Nagyon jól éreztem magam, a nagy meleg sem volt probléma, az argentin világbajnokságon sokkal melegebb volt – mondta az eredményhirdetés után a győztes Tomas Bartko. – Azzal a céllal jöttem, hogy felkészüljek a svájci és angol European Footgolf Tour versenyre. Ez sikerült. Mégy így is úgy éreztem, maradt a pályában kiaknázható lehetőség, voltak könnyen megjátszható szituációk, amiket elrontottam. Mindig szívesen jövök Magyarországra, sok barátom van itt, és élvezem a versenyek atmoszféráját. Ha nem ütközik más versennyel, jövök máskor is.

A felnőtt férfi kategóriában is Bartko, Bogár, Badó volt a sorrend, itt Németh Gábor, Bacskai Bence, Bogár Krisztián áll a képzeletbeli dobogón öt kört követően.

SONY DSC

(fotók: Hole Hunters)

A szenioroknál Lichtner Zsolt (MTDSC) diadalmaskodott, megelőzve Zsuppán Pétert és Korolovszky Györgyöt (Happy Company). Itt Zsuppán vezet Renczés Gábor (MTDSC) és Balázsi Csaba (BFGT) előtt.

A hölgyek versenyében kettős szlovák győzelem született, Simona Odrejkoicova mögött Rebeka Rezna zárt másodikként, mivel ők versenyen kívül indultak, a FOB 5. körét így ismét Major Ilona (FTC Footgolf) nyerte, mint eddig minden alkalommal, ami azt eredményezte, 2015 után idén is ő a magyar bajnok, előnye már behozhatatlan. Pusztai Panna (Hole Hunters) és Bölcsföldi Ágnes (Evergreen) zárt érmes helyen. Összetettben Major mögött Nagy Niki és Pusztai Panna várja dobogós pozícióból a folytatást.

A junioroknál Tajtyi Ákos (BFGT) bizonyult a legjobbnak, a versenyen kívül induló, footgolfosként most debütáló Balu Szabolcs lett a második, Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) és Schneider Soma (Evergreen) követték a sorban. Kókai vezet is, Felde Márk (Hole For One) és Tajtyi előtt.

A csapatok között vasárnap az FTC Footgolf bizonyult a legeredményesebbnek a Telekomot és a BFGT-t megelőzve. Öt kör után FTC, Outsiders, BFGT a sorrend.

FOB 5. forduló, eredmények

Aktuális állás

Az országos ranglistán Bacskai Bence és Németh Gábor az első, akik átlépték a négyezer pontos határt.

ranglista 07.31

A Footgolf Országos Bajnokságra a Royal Footgolf Club által kiírt flightversenyben Kovács János, Papp Péter és Zsuppán Péter vezet 4-4 győzelemmel, míg Major Ilona, Tajtyi Ákos, Lichtner Zsolt és Kókai Ferenc 3-3-mal áll mögöttük.

A Footgolf Országos Bajnokság augusztus 28-án folytatódik Zircen.