Podusil az élmezőnyben, Richer átvette a vezetést

A hétvégén Svájcban bonyolították a világ legrangosabb sorozatának, a European Footgolf Tour kilencedik fordulóját. A kétnapos viadalt a francia Alexandre Richer nyerte, amivel összetettben is átvette a vezetést. Az egyetlen magyar induló, Podusil György 13. helyen zárt.

Másodszor bizonyult a legjobbnak a francia Alex Richer az EFT idei kiírásában, ezzel csatlakozott a holland Jim Kuipers és a szlovák Tomas Bartko által alkotott elit csapathoz, és most már ő is legalább két győzelmet számlál. Mögötte a szintén francia Antonio Balestra zárt másodikként, míg a sérülésből visszatérő, brit Ben Clarke futott be harmadikként. A csapatversenyt is a franciák nyerték, megelőzve a briteket és az olaszokat. A legmagasabb, 250 pontos besorolású versenyen aratott győzelmével Richer átvette a vezetést összetettben.

A lebonyolítás érdekessége volt, hogy a megszokott-tól eltérően a szombati és vasárnapi 18-18 szakasz teljesítése után még nem ért véget a verseny. A legjobb húsz újabb kilenc szakaszon döntötte el a legjobb kilétét és a pontszerzők sorrendjét.

Fotó: Nico Boco

Fotó: Nico Boco

– Nagyon tetszett ez a fajta lebonyolítás – fogalmazott Podusil György (BFGT, lövés közben), aki tagja volt az elit csapatnak, végül a 13. helyen zárt, amivel 352 ponttal gazdagodott a magyar ranglistán és feljött a hatodik helyre. – Pont úgy számoltam a verseny előtt, van húsz klasszis Svájcban, akik közül bárki nyerhet és motivált, hogy én is a húszban végezzek, és tovább játszhassak. Szerintem megfontolandó ennek az újításnak az alkalmazása.

Magáról a versenyről szuperlatívuszokban beszélt. – Fantasztikus volt a pálya, a lebonyolítás és a környezet is, szerintem ez volt a legnívósabb EFT-verseny idáig. Az első napon korán indultam, és a pálya magas tengerszint feletti fekvése miatt még vizes volt a fű. Mínusz négyet játszottam, akárcsak száraz, de szeles vasárnapon is, mikor olyan társakkal mehettem egy csoportban, mint Paul Oliver, Lionel Jacot vagy Kevin Racine. Az úgynevezett Grand Final során kilenc szakaszon mínusz hármat játszottam, amivel feljöttem a tizenharmadik helyre. Remélem, így tudok játszani majd az előttünk álló hétvégén, Angliában is.

A legjobb magyar továbbra is Gelencsér Gábor (EMFGSE), aki a huszadik helyen áll, Podusil feljött a 24. pozícióba.

EREDMÉNYEK

AZ EFT ÁLLÁSA