Hármas holtverseny az élen

A Footgolf Országos Bajnokság 6. fordulójában, a 39-es Étteremlánc Footgolf Versenyen, a zirci Forest Hills Golf Club pályáján hárman is a kijelölt rúgásszámnál (par 72) kilenccel rúgtak jobbat. A 9-6-3-1-es szabály a szlovák Tomas Bartkónak kedvezett Balázsi Csabával és Bacskai Bencével szemben.

A szél most sem kerülte el a zirci pályát, ám korántsem befolyásolta olyan mértékben a versenyt, mint szokta. A nyári forróságban közel a mezőny fele, 23 játékos ért el par alatti eredményt. A legutóbbi, balatoni fordulóban győztes, szlovák Tomas Bartko (FG Senec), Balázsi Csaba (BFGT) és Bacskai Bence (Hole Hunters) 63 rúgással zárt. A 9-6-3-1-es szabály értelmébe a fenti sorrendben zárták az abszolút kategória első három helyén. Összetettben Zsuppán Péter (Outsiders) vezet Bacskai és Németh Gábor (FTC Footgolf) előtt.

A felnőtt férfi kategóriában Bartko és Bacskai mögött Podusil György (BFGT) ért oda a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Hat kör után Bacskai, Németh, Lengyel Béla (FTC Footgolf) a sorrend.

A szeniorok különversenyét Balázsi nyerte Zsuppán és Renczés Gábor (MTDSC) előtt. Két fordulóval a befejezés előtt is ők állnak a legjobban, Zsuppánt Renczés és Balázsi követi.

A hölgyeknél hatból hatodik elsőségét zsebelte be Major Ilona (FTC Footgolf), míg Pusztai Panna (Hole Hunters) és Erdélyi Nóra (MTDSC) osztozott az ezüst-, illetve bronzérmen.

A legjobb junior Zsuppán Donát (Outsiders) volt Felde Márkot (Hole For One) és Kókai Bencét (Royal-Issimo Footgolf Academy) megelőzve. Kókai tartja első helyét, Felde közelebb lépett az éllovashoz, a mostani kört kihagyó Tajtyi Ákos (BFGT) a harmadik.

A csapatversenyt a BFGT nyerte az Outsiders és az FTC előtt. Hat fordulót követően továbbra is a Ferencváros vezet az Outsiders és a BFGT előtt.

ranglista 08.28.EREDMÉNYEK

FOB ÁLLÁSA

Az országos ranglistán (jobbra) már öten, Bacskai, Zsuppán, Németh, Bogár Krisztián (FTC Footgolf) és Podusil is négyezer pont felett áll.

A flightversenyben Papp Péternek (BFGT) és Zsuppán Péternek öt-öt elsősége van, míg Major Ilona és Kovács János négyszer nyerte meg csoportját.

A nyolcállomásos FOB végelszámolásakor a hat legjobb eredmény számít. A bajnokság szeptember 25-én, újra Zircen folytatódik.