Európa az Államokba költözik

Története során először hagyja el a kontinenst a European Footgolf Tour. A világ legrangosabb sorozatának tizenkettedik fordulóját három magyar játékos részvételével Orlandóban bonyolítják vasárnaptól keddig.

A US Pro-Am Tour az elmúlt években igen rangos sorozattá nőtte ki magát, idén a januári világbajnokság és European Footgolf Tourhoz való csatlakozás miatt a korábbi több állomás helyett egy helyszínen, de háromnapos versennyel jelentkezik az amerikai nemzetközi verseny. Orlandóban, a Reunion Resortban szombaton van lehetőség kipróbálni a pályát, vasárnap, hétfőn és kedden már élesben megy a verseny.

Floridában, a huszonötezer dollár összdíjazású tornán három magyarért, Podusil Györgyért, Tajtyi Róbertért és Balázsi Csabáért (BFGT) szoríthatunk.

A tizenhat állomásból álló EFT versenyből az amerikaival együtt öt forduló van hátra, a végelszámolásnál a négy legjobb eredmény számít.

Jelenleg a francia Alexandre Richer vezet a brit Karl May és a holland Jim Kuipers előtt. A címvédő, svájci Lionel Jacot nyolcadik. Eddig hatszáznál is több játékos lépett pályára az idény során, a top 30-ban három magyar, Gelencsér Gábor (EMFGSE, 22.), Podusil György (27.) és Papp Péter (mindkettő BFGT, 29.) szerepel. Az amerikai forduló után a sorozat Magyarországra érkezik. Október első hétvégéjén a világ legjobb játékosai Kisorosziban, a Magyar Golf Club két pályáján igyekeznek újabb értékes pontokat szerezni.

AZ EFT ÁLLÁSA