Richer megállíthatatlan, Balázsi második Amerikában

A European Footgolf Tour 12. állomását a sorozat története során először nem az öreg kontinensen rendezték, hanem az Egyesült Államokban. Orlandóban a francia Alexandre Richer már harmadik elsőségét zsebelte be, míg szenior kategóriában Balázsi Csaba ezüstéremmel gazdagodott.

balázsi usa

Balázsi Csaba éremmel térhet haza Amerikából

Közel 150 játékos lépett pályára a US Pro-Am Tour idei kiírásán. A háromnapos verseny a világ legrangosabb sorozatának, az EFT tizenkettedik állomásának is számított egyben, a világ minden részéről érkeztek játékosok. Az összetettben listavezető, francia Alexandre Richer és az amerikai Angel Reyes az utolsó napon megelőzte a két napon át vezető amerikai Jordan Godfreyt. Utóbbi harmadikként zárt, míg előbbi kettőnek szétlövésben kellett eldöntenie az elsőség kérdését. A nagy nyomás alatt a francia játszott jobban és növelte előnyét a ranglistán. Fórja még nem behozhatatlan, de négy fordulóval a vége előtt most már a legkisebb pénzt az ő győzelme fizetné a fogadóirodáknál.

Volt nekünk is minek örülni, Balázsi Csaba a szenior kategóriában a második helyet szerezte meg, ami összesítésben a 44. helyre volt elegendő. A legjobb magyar Podusil György volt, a 26. helyet kaparintotta meg. A BFGT-s különítmény harmadik tagja, Tajtyi Róbert 48. lett.

A Tour visszatér Európába, az általunk olyannyira várt magyar versennyel folytatódik a sorozat. A 13. állomást, a IV. Hungarian International Footgolf Opent Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáin bonyolítják október első hétvégéjén.