Aki számít, ott lesz Kisorosziban

Tizennégy országból százhúsznál is több versenyző érkezik Kisorosziba, a European Footgolf Tour tizenharmadik fordulójára, a 3.000 Euró összdíjazású, IV. Hungarian International Footgolf Openre. Az idei állomások győztesei közül szinte mindenki rajthoz áll az előttünk álló hétvégén a Magyar Golf Club pályáin.

A program

A program

A világ legrangosabb sorozata a hajrájához érkezett, a magyar versennyel együtt négy forduló van hátra az idei kiírásból. A tizenhat állomás között idén először két kontinensen kívüli fordulót is bonyolítanak, szeptemberben az Egyesült Államok rendezte a tizenkettedik kört, míg Marokkó ad otthont a zárófordulónak. A fináléig a magyar versenyen kívül még Németországban és Portugáliában rendeznek EFT-versenyt. A végelszámolásnál az egyéni versenyben a legjobb négy, míg az országok között a legjobb tíz eredmény számít.

Kisorosziban most pénteken veszi kezdetét a tizenharmadik forduló az edzésnappal, mikor a két, tizennyolc szakaszt számláló pálya közül a szombati versenynap helyszínéül szolgáló régi pályát lehet kipróbálni. Szombaton az első versenynapot követően lehet begyakorolni az Albert pályát, ahol a vasárnapi finálét rendezik majd.

A két nap összeredménye alapján kerül ki a győztes, azaz, aki a harminchat szakaszt (tizennyolc szombaton és tizennyolc vasárnap) a legkevesebb rúgásból teljesíti. Mindkét pálya kiírt rúgásszáma (par) 72, várhatóan az úgynevezett par alatti végeredmény szükségeltetik a győzelemhez.

Esélyt latolgatni ebben a sportágban szinte lehetetlen, ráadásul még izgalmasabbá teszi a versenyt, hogy az elrúgók és a lyukak nagy része új helyre került. A mezőny talán minden eddiginél erősebb lesz. Az idei sorozatban három győzelmet számláló, holland Jim Kuipers, a két aranyat bezsebelő, szlovák Tomas Bartko, továbbá az angol versenyt megnyerő olasz Marco Esposito, a Belgiumban diadalmaskodó Antonio Balestra, valamint a tavaly és tavalyelőtti magyar állomást megnyerő brit Ben Clarke, illetve svájci David Mancino is jelezte részvételi szándékát, de Argentínából és az Egyesült Államokból is érkezik footgolfos. Természetesen nem hiányozhatnak a magyar menők, a 2012-es világbajnok Lengyel Béla, a 2013-as magyar fordulót nyerő Bogár Krisztián, valamint az EFT idei kiírásának legjobb harminc játékosa között szereplő Podusil György és Papp Péter is rajthoz áll, a legmagasabban jegyzett magyar footgolfos, Gelencsér Gábor főszervezői teendői miatt kihagyja a fordulót.

A verseny előreláthatólag minimum 200 pontos lesz, de elképzelhető, hogy a legmagasabb 250 pontot is eléri, amivel csatlakozhat a svájci, holland, angol trióhoz, csak ezen a három helyen volt idáig maximális pontszám. Akárhogy is alakul, mindenképp átrendeződik az élmezőny Európában.

A IV. Hungarian International Footgolf Open

A verseny állása

A sorozat honlapja

Program:

Szeptember 29., csütörtök, 18 óra: flightok sorsolása élő facebook közvetítéssel

Szeptember 30., péntek: Edzésnap (régi pálya)

Október 1., szombat: 1. versenynap (régi pálya), majd edzéslehetőség (Albert pálya)

Október 2., vasárnap: 2. versenynap (Albert pálya)