Két magyar az első háromban

Tizennégy ország 109 versenyzője állt rajthoz a kétnapos IV. Hungarian International  Footgolf Openen, a European Footgolf Tour tizenharmadik fordulójában a Magyar Golf Clubban, Kisorosziban. A hazai pályán versenyző Podusil Györgynek ment a legjobban, az argentin Matias Perrone mögött Bogár Krisztián végzett a harmadik helyen. Folytatás vasárnap reggel.

Bogár Krisztián (fotó: Hole Hunters)

Bogár Krisztián (fotó: Hole Hunters)

A gyönyörű, napsütéses, szélcsendes időben sokakat megtréfált az elrúgók és lyukak új pozíciója a régi pályán. A körülményekhez legjobban a mezőny végén indult Podusil György (BFGT) alkalmazkodott. A kijelölt rúgásszámhoz (par 72) képest héttel kevesebbet rúgott (65). Eggyel ért csak többször labdába az argentin Matias Perrone (66), míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára Bogár Krisztián (FTC Footgolf) állhatott. A döntő flightban még az amerikai Steve Crane játszik majd (68). A top húszban még öt magyar található, Papp Péter (10., BFGT), Balán Zoltán (12., FTC Footgolf), Renczés Gábor (14., MTDSC), Bacskai Bence (15., Hole Hunters) és Lengyel Béla (20., FTC Footgolf) fért be.

A hölgyeknél a szlovák Rebeka Rezna vezet Major Ilona (FTC Footgolf) és az olasz Anna Maria Castelli előtt.

Érdekesség, a svájci Adriano Piccolinak sikerült a tizenkettes szakaszt egy lövésből befejeznie, azaz hole-in-one-t rúgott, amivel megnyerte a mára meghirdetett egyik különversenyt, és egy üveg Captain Morgannel gazdagodott. A nearest to the pin versenyt (kijelölt szakaszon első rúgásból a lyukhoz legközelebb megálló labda) a holland Jim Kuipers nyerte, egy üveg Johnnie Walker Black Labelt vihet haza.

Matias Perrone

Matias Perrone

A verseny vasárnap az Albert pályán folytatódik a zárónappal, mikor a szombati eredmények alapján összeállított, fordított sorrendben rajtolnak a versenyzők, azaz a mai legjobbak mennek a legkésőbb. A hölgyek reggel, az első fligthban indulnak 8.30-kor. Az utolsó hat flight előtt félórás szünet lesz.

Amennyiben vasárnap holtverseny alakul ki a dobogós helyekért, akkor három szakaszon (1, 16, 18), szétrúgás után derül ki a végső sorrend.

EREDMÉNYEK

A VERSENY FACEBOOK OLDALA