Itt a vége…

Utolsó fordulójához érkezett a Footgolf Országos Bajnokság nyolc fordulóból álló, 2016-os kiírása. Zsuppán Péter, Bacskai Bence és Balázsi Csaba esélyes még a végső győzelemre. Vasárnap, a Future FM Footgolf Versenyen, Kisorosziban minden kiderül.

A Magyar Golf Club régi pályáján zárul a bajnoki szezon. A nyolc fordulóból a legjobb hat eredmény számít a végelszámolásnál azzal a kitétellel, hogy a pályáralépési tízpontos bónusz minden fordulóból beleszámít a végeredménybe. Az abszolút kategóriában Zsuppán Péter (Outsiders), Bacskai Bence (Hole Hunters) és Balázsi Csaba (BFGT) áll dobogós helyen, az első és harmadik között csupán 41 pont a különbség, hármójuk között dől el a bajnoki cím sorsa, de Németh Gábor, Lengyel Béla és Bogár Krisztián is felférhet még a dobogóra.

A felnőtt férfi kategóriában Bacskai Bence előnyét már csak Lengyel Béla (FTC Footgolf) hozhatja be. Az érmek sorsa így, Bacskain kívül Lengyel, Bogár Krisztián, Németh Gábor (mindhárom FTC Footgolf), Papp Péter, Podusil György, Czirbus Tamás (mindhárom BFGT) és Gelencsér Gábor (EMFGSE) között dől majd el.

A szenior aranyérem Zsuppán Péterhez vagy Balázsi Csabához kerül vasárnap, a harmadik helyen álló Renczés Gábort (MTDSC) klubtársa, Lichtner Zsolt előzheti még be a bronzért folyó csatában.

A hölgyeknél a hétből hetet nyerő Major Ilona (FTC Footgolf) rég megnyerte a bajnokságot, míg Pusztai Panna (Hole Hunters) második helye sem forog kockán. Ellenben a harmadik pozícióért Erdélyi Nóra (MTDSC) és a két utolsó fordulót kihagyó Nagy Niki (FTC Footgolf) még „megmérkőzik” egymással.

A junioroknál Felde Márk (Hole for One) még minimálisan, de beelőzheti az éllovas Kókai Bencét (Royal-Issimo Footgolf Academy). A harmadik helyre Juhász Donát (FTC Footgolf), az évközben Spanyolországba költöző Tajtyi Ákos (BFGT), valamint Schneider Soma (Evergreen Footgolf Team) futhat még be.

A csapatverseny miatt sem mindegy, hogy teljesítenek a játékosok, hiszen itt mind a nyolc fordulóban lehetett pontokat gyűjteni. Jelen állás szerint az FTC Footgolf, az Outsiders, a BFGT, az MTDSC, a Hole Hunters, az EMFGSE, a Royal és a Hole for One az a nyolc csapat, mely kvalifikálhatja magát az október 30-i, zirci csapatdöntőre. Az alapszakasz bajnoki címe egyébként a Ferencváros, Outsiders, BFGT hármas között dől majd el. A legjobb nyolcba még az Evergreennek van sansza bejutni.

Íme, a vasárnapi startlista:

14690986_720485701434827_7201311111385129355_n

FOB állása

Közelgő események:

Royal Footgolf Nap 2016

FOB Csapatdöntő 2016

fob-2016-csapatdonto-mfgsz-forest-hills-golf-club