A BFGT a 2016-os csapatbajnok

A Forest Hills Golf Club adott otthont az idei csapatbajnoki finálénak. A Footgolf Országos Bajnokság nyolc fordulója alapján a legjobb nyolc egyesület egyenes kieséses rendszerben, match play formátumban döntötte el a bajnoki cím sorsát. Három megvívott mérkőzést követően a BFGT hódította el a bajnoki címet.

A FOB 2016-os egyéni küzdelmei már korábban befejeződtek, ám a legjobb csapat titulusára még nyolc együttes pályázott. Fordulónként a négy legjobb egyéni eredmény alapján számolt csapateredményeket összesítve a legjobb nyolc alakulat mérkőzött meg egymással egyenes kieséses rendszerben, shotgun indításban, match play formátumban Zircen, vasárnap. A negyeddöntőket 18, a helyosztókat (alsó- és felsőházi elődöntő, bronzmérkőzés, döntő) 9 szakaszon bonyolították.

A negyeddöntőkből az Outsiders, Hole Hunters, FTC, BFGT négyes jutott az elődöntőbe, ahonnan a fináléba az Outsiders és a BFGT kvalifikálta magát, ahol utóbbi bizonyult jobbnak és izgalmas csatában, az utolsó szakaszon nyerte meg (10-6) a 2016-os csapatbajnokságot.

A bronzmérkőzést a Hole Hunters nyerte a Ferencváros ellen 14-4 arányban.

A negyeddöntő vesztesei az alsóházban folytatták a küzdelmeket az ötödik hely megszerzésének reményében. Az elődöntőben a Hole For One – MTDSC és Royal – EMFGSE párosításból az MTDSC és EMFGSE kettős jutott a döntőbe, ahol előbbi nyert (13-8), míg az alsóházi bronzmeccset, azaz a hetedik pozíciót a Royal kaparintotta meg.

Negyeddöntő:

Outsiders − Hole For One: 42-8

MTDSC − Hole Hunters: 15-28

FTC Footgolf − Royal: 32-15

BFGT − EMFGSE: 38-14

Elődöntő:

Outsiders – Hole Hunters: 12-7

FTC – BFGT: 11-12

3. helyért:

Hole Hunters – FTC: 14-4

Döntő:

Outsiders – BFGT: 6-10

Alsóház (5-8. helyért):

Elődöntő:

Royal – EMFGSE: 5-12

Hole For One – MTDSC: 3-16

3. helyért:

Hole For One – Royal: 6-22

Döntő:

MTDSC – EMFGSE: 13-8

Végeredmény:

  1. BFGT
  2. Outsiders
  3. Hole Hunters
  4. FTC Footgolf
  5. MTDSC
  6. EMFGSE
  7. Royal
  8. Hole For One

A bajnokcsapat Zircen pályára lépő névsora: Balázsi Csaba, Czirbus Tamás, Papp Péter és Podusil György.

A szezon során pályára lépett még: Tajtyi Róbert, Szabó László és Tajtyi Ákos

Emlékeztetőül:

ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNY